Σπιτικά μπισκότα μαρτσιπάν

Written by on 15/10/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 15-20 λεπτά )
( Χρόνος ψησίματος: 9 λεπτά περίπου )
( Βαθμοί ψησίματος: 180 )
( Κομμάτια: 32 )
250 γραμ. αμύγδαλα λευκά ( αλεσμένα σε σκόνη )
2 ασπράδια αυγών
200 γραμ. ( 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική )
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
100 γραμ. ζάχαρη άχνη ( 3/4 κούπας )
Φιλέ αμυγδάλου για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
1) Σε δύο μικρά μπολ σπάτε τα αυγά σας και χωρίζετε ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια σε
ξεχωριστά μπολ.

2) Σε άφθονο τρεχούμενο νερό πλένετε καλά το πορτοκάλι σας.

3) Σε ένα τρίφτη μέσα σε ένα μπολάκι τρίβετε το πορτοκάλι σας και κρατάτε το ξύσμα.

4) Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε την αμυγδαλόσκονη, την κρυσταλλική ζάχαρη, τα ασπράδια των αυγών
και το ξύσμα.

5) Με την βοήθεια μίας σπάτουλας ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να προκύψει μία μαλακή ζύμη.

6) Πασπαλίζετε μία επιφάνεια εργασίας με την ζάχαρη άχνη.

7) Μόλις προκύψει μία μαλακή ζύμη την βγάζετε από το μπολ και την μεταφέρετε στον πασπαλισμένο
με ζάχαρη άχνη πάγκο εργασίας σας.

8) Πλάθετε και ρολάρετε την ζύμη σας σχήμα ενός μακρόστενου κορδονιού.

9) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε την ζύμη σας σε 32 κομμάτια.

10) Πλάθετε κάθε κομμάτι σας σε ένα μικρό μακρόστενο σχήμα ή σαν το γράμμα 5 ή τα πλάθετε
στρογγυλά.

11) Στρώνετε 2 λαμαρίνες ή ταψιά με λαδόκολλα.

12) Ακουμπάτε τα μπισκότα σας επάνω στις λαμαρίνες ή στα ταψιά.

13) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς.

14) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε τα ταψιά σας ή τις λαμαρίνες σας.

15) Κλείνετε την πόρτα του φούρνου και ψήνετε τα μπισκότα σας για 9 λεπτά περίπου ανάλογα με τον
φούρνο σας στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

16) Όταν περάσουν περάσουν τα 9 λεπτά πάρουν τα μπισκότα σας ένα χρυσαφένιο χρώμα
ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αποσύρετε το ταψί σας.

17) Πασπαλίζετε με φιλέ αμυγδάλου ή ζάχαρη άχνη.

18) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία….
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας την αμυγδαλόσκονη ρίχνοντας τα αμύγδαλα σε ένα
πολυκόφτη θρυμματίζοντας τα.

2) Εάν θέλετε μπορείτε να στρώσετε σε ένα πάγκο τα μισά μπισκότα σας και να τα αλείψετε από την
μία πλευρα με μία κρέμα σοκολάτας ή κακάο ή λευκής σοκολάτας και να τα σκεπάσετε με τα άλλα
μισά μπισκότα σχηματίζοντας ένα σάντουιτς.

3) Μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην ζύμη σας σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας
σας και να κάνετε χρωματιστά τα μπισκότα σας.

4) Εάν θέλετε μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων και
να την περιχύσετε επάνω στα μπισκότα σας.

5) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε τα μπισκότα σας με Ινδοκάρυδο ή με τρούφες σοκολάτας ή
τρούφες πολύχρωμες.

6) Εάν θέλετε μπορείτε να λιώσετε μαρμελάδα της αρεσκείας σας και να την περιχύσετε στα μπισκότα
σας.

7) Μπορείτε εάν θέλετε να κάνετε γραμμές σοκολάτας επάνω στα μπισκότα σας.

8) Μπορείτε να συνοδεύσετε τα μπισκότα σας με ένα ρόφημα κακάο ή τσάι ή καφέ.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show











Current show