Σπιτικά μουστοκούλουρα

Written by on 30/04/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά )
( Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά )
( Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά )
Υλικά ( για την ζύμη )
300 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 ml ηλιέλαιο
180 γραμ. πετιμέζι
120 ml χυμό πορτοκαλιού
10 γραμ. αμμωνία
10 γραμ. κανέλα σκόνη
1 βανίλια σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
200 ml νερό
900 γραμ. αλεύρι μαλακό
5 γραμ. μπέικιν πάουντερ
200 γραμ. σουσάμι ( για το πασπάλισμα )
Εκτέλεση
1) Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για την ζύμη εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν.

2) Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα ( αυγοδάρτη ) για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

3) Στην συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

4) Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά σας με τα χέρια μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη.

5) Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς με αέρα.

6) Πλάθετε με την ζύμη σας λωρίδες μήκους 10 εκ.

7) Ενώνετε τις άκρες κάθε λωρίδας μεταξύ τους σχηματίζοντας κύκλους.

8) Πασπαλίζετε με σουσάμι.

9) Βάζετε σε ένα ταψί 43χ43 εκ. διαστάσεων ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

10) Τοποθετείτε επάνω στο ταψί τα κουλουράκια σας.
( Όσα χωράει το ταψί, τα υπόλοιπα τα βάζετε στην πορεία ).

11) Βάζετε το ταψί σας στο φούρνο και ψήνετε στην μεσαία σχάρα για 15 λεπτά.

12) Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά και ψηθούν τα κουλουράκια σας τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε
να κρυώσουν για 30 λεπτά.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Αποθηκεύονται σε ένα σκεύος που κλείνει αεροστεγές για 15-20 μέρες.

2) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε σουσάμι.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59