Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά )
( Γίνετε περίπου: 1 κιλό )
1 κιλό ζάχαρη
4 1/2 φλ. νερό
1 κουτ. γλ. χυμός λεμονιού
1 φλ. κορν φλάουρ
1-2 κουτ. ροδόνερο
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1/2 φλ. αμύγδαλα ψημένα και ψιλοκομμένα ( προαιρετικά )
90 γρ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
1) Σε μία κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας βάζετε τη ζάχαρη και
1 και 1/2 φλ. νερό και τον χυμό λεμονιού.

2) Βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία.

3) Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη με σύρμα.

4) Αφήνετε το μείγμα να βράσει ώσπου να σχηματίζονται μαλακές μπάλες.

5) Βγάζετε από τη φωτιά.

6) Σε μία κατσαρόλα ανακατεύετε το κορν φλάουρ και ένα φλιτζάνι νερό
ώσπου να γίνουν απαλό μείγμα.

7) Βράζετε το υπόλοιπο νερό.

8) Αδειάζετε το νερό στο μείγμα του κορν φλάουρ.

9) Βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία.

10) Ανακατεύετε ώσπου να πήξει και να σχηματιστούν φουσκάλες στην
επιφάνεια.

11) Αδειάζετε το ζεστό σιρόπι σιγά-σιγά στην κατσαρόλα.

12) Ανακατεύετε συνέχεια.

13) Σιγοβράζετε ανακατεύοντας μερικές φορές με ξύλινο κουτάλι για
1 ώρα και 15 λεπτά ή ώσπου το μείγμα να πάρει ένα απαλό
<< χρώμα >>.

14) Προσθέτετε το ροδόνερο και μερικές σταγόνες από το κόκκινο χρώμα
ζαχαροπλαστικής για να πάρει ένα απαλό ροζ χρώμα.

15) Ρίχνετε μέσα τους ξηρούς καρπούς ( αν τους χρησιμοποιείτε ).

16) Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

17) Βουτυρώνετε ένα ταψί.

18) Αδειάζετε το μείγμα σας στο ταψί.

19) Το αφήνετε να <<σταθεί>> για 12 ώρες ή ώσπου να σφίξει και να
πήξει.

20) Ανακατεύετε την ζάχαρη άχνη και 1/4 φλιτζανιού κορν φλάουρ σε
ρηχό πιάτο.

21) Κόβετε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια με λαδωμένο μαχαίρι και
περνάτε τα λουκούμια από το μείγμα της ζάχαρης άχνης.

22) Διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο πασπαλίζοντας με το μείγμα της
ζάχαρης και του κορν φλάουρ.

23) Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Διαβάστε ακόμη:  Αυθεντικά αμερικάνικα burgers

Αγγελος Αρχοντακης