Σπιτικά κράκερ με δεντρολίβανο

Written by on 08/10/2024

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά )
1 1/2 κιλά αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γραμ. βούτυρο
6 αυγά
1 κρόκος αυγού αραιωμένος με νερό, για το άλειμμα
1 φλιτζ. τσαγ. νερό
Δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι.

2) Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια.

3) Τρίβετε το βούτυρο με τα χέρια σας μέχρι να θρυμματιστεί.

4) Προσθέτετε στο αλεύρι το βούτυρο.

5) Σε ένα μπολ σπάτε και ρίχνετε τα αυγά.

6) Ανακατεύετε τα αυγά με ένα κουτάλι.

7) Ρίχνετε τα αυγά στο αλεύρι με το βούτυρο.

8) Συνεχίζετε προσθέτοντας λίγο νερό.

9) Ανακατεύετε καλά τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν.

10) Ζυμώνετε την ζύμη με τα χέρια.

11) Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε την ζύμη σε μακρόστενα φύλλα διαστάσεων 5χ30 εκ.

12) Βουτυρώνετε ένα ταψί.

13) Τοποθετείτε τα φύλλα προσεχτικά στο ταψί.

14) Αλείφετε τα φύλλα με τον κρόκο και πασπαλίζετε με το δεντρολίβανο.

15) Κόβετε τα φύλλα σε τετραγωνάκια.

16) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

17) Τοποθετείτε στον προθερμασμένο φούρνο το ταψί με τα κράκερ.

18) Ψήνετε τα κράκερ για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

19) Όταν περάσουν τα 10 λεπτά και ροδίσουν τα κράκερ αφαιρείτε το ταψί.

20) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

[There are no radio stations in the database]