Σπιτικά κουλουράκια ούζου
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 01/08/2024
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά ) ( Μερίδες: 35+ ) |
3 1/2 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 πρέζα αλάτι 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. σουπ. γλυκάνισος 3/4 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη 3/4 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο 2 αυγά 1/2 φλιτζ. τσαγ. ούζο Χυμός από 1/2 λεμόνι |
Εκτέλεση |
1) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε το λεμόνι στην μέση. 2) Σε έναν λεμονοστύφτη στύβετε το μισό λεμόνι και κρατάτε τον χυμό του. 3) Σε ένα μπολ σπάτε και ρίχνετε τα αυγά σας. 4) Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε όλα τα στεραιά υλικά ( αλεύρι, αλάτι, μπέικιν πάουντερ και γλυκάνισος ). 5) Ανακατεύετε καλά τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν με ένα κουτάλι. 6) Βάζετε σε ένα άλλο μπολ το λάδι και την ζάχαρη. 7) Με την βοήθεια ενός σύρματος χτυπάτε καλά τα υλικά. 8) Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, το ούζο και τον χυμό λεμονιού. 9) Συνεχίζετε το χτύπημα. 10) Προσθέτετε στα υλικά σας τα στεραιά υλικά. 11) Δουλεύετε την ζύμη με τα χέρια σας. ( Άμα η ζύμη κολλάει προσθέτετε επιπλέον αλεύρι ). 12) Πλάθετε τα κουλουράκιασε ότι σχήμα επιθυμείτε. 13) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 185 βαθμούς. 14) Στρώνετε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα. 15) Τοποθετείτε τα κουλουράκια σας στο ταψί με την λαδόκολλα. 16) Τοποθετείτε το ταψί στον φούρνο. 17) Ψήνετε τα κουλουράκια για 25 περίπου λεπτά. 18) Μόλις περάσουν τα 25 λεπτά αφαιρείτε το ταψί από τον φούρνο. 19) Αφήνετε λίγο τα κουλουράκια να κρυώσουν. 20) Σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τον χυμό λεμονιού με χυμό πορτοκαλιού. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε τα κουλουράκια με ένα ρόφημα. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στα μπισκότα τριμμένη σοκολάτα. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη κρυσταλλική με ζάχαρη καστανή. |
Καλή απόλαυση