Σπιτικά κεφτεδάκια μελιτζάνας
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 21/04/2022
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσής: 60 λεπτά περίπου ) ( Μερίδες: 6 ) |
3 μελιτζάνες φλάσκες 1 αυγό 1/2 φλιτζ. τσαγ. μοτσαρέλα, τριμμένη 1 φλιτζ. τσαγ. φρυγανιά τριμμένη 1/3 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1/3 ματσάκι βασιλικός, ψιλοκομμένος 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη 1 κουτ. γλ. ρίγανη Αλάτι & πιπέρι Ηλιέλαιο ( για το τηγάνισμα ) |
Εκτέλεση |
1) Πλένετε καλά τις μελιτζάνες σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό. 2) Με την βοήθεια ενός πιρουνιού τρυπάτε τις μελιτζάνες σας γύρω-γύρω. 3) Βάζετε τις μελιτζάνες σας σε ένα ταψί. 4) Ανάβετε τον φούρνο σας στο γκριλ. 5) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε το ταψί σας. 6) Ψήνετε τις μελιτζάνες σας στο γκριλ μέχρι να σκάσει η φλούδα τους από όλες τις πλευρές. 7) Μόλις σκάσουν οι μελιτζάνες σας από όλες τις πλευρές ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αποσύρετε το ταψί. 8) Αφήνετε τις μελιτζάνες σας να κρυώσουν. 9) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού τις ξεφλουδίζετε. 10) Ψιλοκόβετε τις μελιτζάνες σας βγάζοντας τους την σάρκα τους. 11) Βάζετε τις μελιτζάνες σας σε μία λεκάνη. 12) Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο σας. 13) Πλένετε και ψιλοκόβετε τον μαϊντανό σας. 14) Πλένετε και ψιλοκόβετε τον βασιλικό. 15) Σε έναν τρίφτη τρίβετε την μοτσαρέλα σας εάν δεν την έχετε πάρει έτοιμη τριμμένη. 16) Σπάτε το αυγό σας σε ένα μικρό μπολάκι. 17) Προσθέτετε τα μυρωδικά σας, το σκόρδο, το αυγό, το τυρί και την φρυγανιά στην λεκάνη με τις μελιτζάνες σας. 18) Αλατοπιπερώνετε. 19) Ανακατεύετε καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και οι γεύσεις. 20) Όταν αναμειχθούν τα υλικά και οι γεύσεις βρέχετε τα χέρια σας με νερό. 21) Πλάθετε τα κεφτεδάκια σας σε στρογγυλά μπαλάκια και τα ακουμπάτε σε έναν δίσκο. 22) Ρίχνετε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο. 23) Αφήνετε το ελαιόλαδο σας να κάψει. 24) Μόλις κάψει το ελαιόλαδο σας τοποθετείτε ένα-ένα τα κεφτεδάκια σας και τα αφήνετε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές γυρίζοντας τα με μία λαβίδα. 25) Κόβετε και στρώνετε ένα απορροφητικό χαρτί σε μία πιατέλα. 26) Όταν ροδίσουν οι κεφτέδες σας με την βοήθεια της λαβίδας τους αποσύρετε από το τηγάνι. 27) Σερβίρετε και πασπαλίζετε ( προαιρετικά ) με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην γέμιση σας άλλα είδη τυριών ( π.χ φέτα τριμμένη, γκούντα τριμμένη, ένταμ τριμμένο, έμενταλ τριμμένο ή ροκφόρ κ.α.λ ). 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μπούκοβο ή τσίλι ή καυτερή κομμένη πιπεριά ή καυτερή πάπρικα και να τα κάνετε πικάντικα. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο μουστάρδα. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε και άλλα είδη λαχανικών τριμμένα ( π.χ καρότο, κολοκυθάκι, πιπεριά κ.α.λ ). 5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε λίγη τρούφα μανιταριών. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα αλλαντικά. 8) Μπορείτε εάν θέλετε να κάψετε τις μελιτζάνες σας και με ένα φλόγιστρο. |
Καλή απόλαυση