Σπιτικά ζαχαρένια ψωμάκια κανέλας
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 30/06/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 90 λεπτά ) ( Μερίδες: 15-16+ ) |
300 ml γάλα 660 ήταν. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αυγό 1 πρέζα αλάτι 50 + 60 + 50 γραμ. βούτυρο 100 + 30 γραμ. καστανή ζάχαρη 60 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική 25 γραμ. μαγιά 2 κουτ. σουπ. κανέλα |
Εκτέλεση |
1) Σε ένα μπολ σπάτε το αυγό σας. 2) Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε το γάλα ( χλιαρό ), 2 κουτ. γλ. ζάχαρη, 3 κουτ. γλ. αλεύρι και την μαγιά. 3) Ανακατεύετε καλά τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν. 4) Όταν ενσωματωθούν τα υλικά αφήνετε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά. 5) Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε αλεύρι, την πρέζα αλάτι, το μείγμα που φτιάξατε πριν, την ζάχαρη, τα 50 γραμ. από το λιωμένο βούτυρο και το σπασμένο αυγό. 6) Ζυμώνετε καλά μέχρι να προκύψει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. 7) Μόλις προκύψει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη σκεπάζετε το μπολ με μία καθαρή πετσέτα. 8) Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά και να διπλασιαστεί σε όγκο. 9) Όταν περάσουν τα 30 λεπτά ξεκουραστεί και διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγετε σε ορθογώνιο φύλλο διαστάσεων 48χ50 εκ. 10) Καλύπτετε τη ζύμη με 60 γραμ. λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε ομοιόμορφα με την κανέλα και λίγη ζάχαρη. 11) Κόβετε τη ζύμη σε 15-16 λωρίδες πλάτους περίπου 3 εκ. 12) Τυλίγετε τις κομμένες λωρίδες μία προς μία σε ρόλο. 13) Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφετε τις λωρίδες με τα άλλα 50 γραμ. λιωμένο βούτυρο. 14) Πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη. 15) Τοποθετείτε τα ρολάκια σε μία μεγάλη λεκάνη. 16) Κόβετε μία διάφανη μεμβράνη. 17) Σκεπάζετε τη λεκάνη με τα ρολάκια με τη διάφανη μεμβράνη που κόψατε. 18) Αφήνετε τα ρολάκια για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ξεκουραστούν. 19) Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά και ξεκουραστούν τα ρολάκια προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς. 20) Τοποθετείτε τα ρολάκια σε ένα βουτυρωμένο ταψί. 21) Τοποθετείτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τα ρολάκια σας για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. 22) Όταν περάσουν τα 25-30 λεπτά ροδίσουν και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τα ρολάκια αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο. 23) Τοποθετείτε τα ρολάκια σε πιάτα ή πιατέλα. 24) Σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με τριμμένο Ινδοκάρυδο. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε με μία μπάλα παγωτού. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με σιρόπι έτοιμο της αρεσκείας σας. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να περιχύσετε με λιωμένη σοκολάτα. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να αλείψετε με έτοιμη μαρμελάδα της αρεσκείας σας. 8) Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε μέσα ψηφίδες σοκολάτας. 9) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα φρουί γλασέ ή ξηρούς καρπούς. |
Καλή απόλαυση