Σπιτικά ελβετικά μπισκότα Brunsli
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 25/02/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά περίπου + 2 ώρες στο ψυγείο + 12 ώρες αναμονής ) ( Βαθμοί ψησίματος: 200 ) ( Χρόνος ψησίματος: 6-8 λεπτά ) ( Τεμάχια: 30-40 περίπου ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλετε ) |
125 γραμ. σοκολάτα 70% κακάο 40 γραμ. κακάο σε σκόνη 2 ασπράδια αυγών 250 γραμ. αμύγδαλα αλεσμένα 200 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική 2 πρέζες κανέλα 2 πρέζες γαρίφαλο 3 κουτ. σουπ. μπράντι 1 πρέζα αλάτι 3 κουτ. σουπ. αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις ) |
Εκτέλεση |
1) Σε ένα μεταλλικό ή ανοξείδωτο μπολ σπάτε την κουβερτούρα σας σε μικρά κομμάτια. 2) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά, βάζετε νερό μέχρι την μέση. 3) Επάνω στο χείλος του κατσαρολιού τοποθετείτε το ανοξείδωτο μπολ. 4) Με την βοήθεια μίας σπάτουλας σιλικόνης μαρίζ ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. 5) Όταν λιώσει η σοκολάτα σας, αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά. 6) Σε δύο μπολ σπάτε τα αυγά σας χωρίζοντας τους κρόκους από τα ασπράδια. 7) Με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύετε τα ασπράδια σας με τα αλεσμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το κακάο και τα μπαχαρικά μέχρι να ενσωματωθούν καλά. 8) Τέλος προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και 3 κουταλιές τις σούπας μπράντι. 9) Ζυμώνετε καλά τα υλικά σας με τα χέρια σας μέχρι να ομοιογενοποιηθούν πολύ καλά. 10) Μόλις ομοιογενοποιηθούν πολύ καλά με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε δύο διαφανής μεμβράνες. 11) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού χωρίζετε την ζύμη σε δύο κομμάτια. 12) Τοποθετείτε το κάθε κομμάτι σε μία μεμβράνη. 13) Τυλίγεται το κάθε κομμάτι με την μεμβράνη. 14) Ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και τοποθετείτε τις ζύμες σας. 15) Αφήνετε τις ζύμες σας στο ψυγείο για 2 ώρες. 16) Όταν περάσουν οι δύο ώρες, ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και βγάζετε τις ζύμες σας. 17) Ακουμπάτε τις ζύμες σας σε ένα πάγκο εργασίας. 18) Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε της ζύμες σας σε φύλλα πάχους 1 εκ. 19) Με την βοήθεια ενός κουπ πατ σχήματος καρδιάς κόβετε τις ζύμες σας σε ζυμαράκια καρδιάς. 20) Σε ένα ταψί ή μία λαμαρίνα τοποθετείτε μία λαδόκολλα. 21) Σε μία λεκάνη ρίχνετε ζάχαρη. 22) Μέσα στην λεκάνη με την ζάχαρη βάζετε ένα -ένα τα ζυμαράκια σας. 23) Πασπαλίζετε ένα-ένα τα ζυμαράκια σας με την ζάχαρη. 24) Τοποθετείτε τα πασπαλισμένα ζυμαράκια σας στο ταψί με την λαδόκολλα. 25) Αφήνετε τα μπισκότα σας να στεγνώσουν για περίπου 12 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. 26) Μόλις περάσουν ή 12 ώρες ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς. 27) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε το ταψί σας στην μέση του φούρνου. 28) Κλείνετε την πόρτα του φούρνου και ψήνετε τα κουλουράκια σας για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. 29) Όταν ροδίσουν και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τα κουλουράκια σας, ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αποσύρετε το ταψί σας. 30) Ακουμπάτε το ταψί σας σε ένα πάγκο εργασίας και αφήνετε τα κουλουράκια σας να κρυώσουν τελείως. 31) Όταν κρυώσουν τελείως τα κουλουράκια σας σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη κάθε κουλουράκι. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη κρυσταλλική με ζάχαρη καστανή. 2) Εάν θέλετε μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα ή άλλη σοκολάτα της επιλογής σας και να την περιχύσετε επάνω στα κουλουράκια σας. 3) Μπορείτε να πασπαλίσετε τα κουλουράκια σας με Ινδοκάρυδο τριμμένο. 4) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τα κουλουράκια σας με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες. 5) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς τις επιλογής σας. 6) Εάν θέλετε μπορείτε να κάνετε γραμμές σοκολάτας επάνω στα μπισκότα σας. 7) Μπορείτε εάν θέλετε να λιώσετε μαρμελάδα τις αρεσκείας σας και να τη περιχύσετε επάνω στα μπισκότα σας. 8) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε τα μπισκότα σας με τσάι ή ρόφημα κακάο ή γάλα ή σοκολάτα. |
Καλή απόλαυση