Σπιτικά αχλάδια με σάλτσα σαμπαγιόν

Written by on 14/05/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά )
( Μερίδες: 7 )
7 αχλάδια
4 κουπ. τσαγ. νερό
Ξύλο κανέλας
2 κουπ. τσαγ. καστανή ζάχαρη
Γαρίφαλα
Σταφύλια ( για την διακόσμηση )

Υλικά ( για την σάλτσα )
3 κουτ. σουπ. ζάχαρη
3 κρόκοι αυγών
1 κοπ. τσαγ. γλυκό κρασί ή αφρώδες οίνος
Εκτέλεση
1) Πλένετε καλά σε άφθονο τρεχούμενο νερό τα αχλάδια σας και τα καθαρίζετε με ένα μαχαίρι
( χωρίς να κόψετε τα κοτσάνια τους ).

2) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε νερό.

3) Προσθέτετε μέσα στο νερό την καστανή ζάχαρη και τα κανελογαρίφαλα.

4) Βράζετε τα υλικά σας για περίπου 5 λεπτά από την στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.

5) Προσθέτετε μέσα στο σιρόπι σας τα καθαρισμένα αχλάδια.

6) Συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά.

7) Όταν περάσουν τα 10 λεπτά αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά.

8) Μέσα σε έναν νεροχύτη βάζετε μία λεκάνη.

9) Μέσα στην λεκάνη βάζετε ένα σουρωτήρι.

10) Ρίχνετε μέσα στο σουρωτήρι τα βρασμένα αχλάδια σας και τα στραγγίζετε.

11) Σε μία πιατέλα βάζετε και στρώνετε τα στραγγισμένα αχλάδια σας τοποθετώντας τα όρθια.

12) Έπειτα περιχύνετε το σιρόπι σας στα αχλάδια.

13) Ετοιμάζετε την σάλτσα σαμπαγιόν.
Εκτέλεση ( για την σάλτσα σαμπαγιόν και το τελείωμα της συνταγής )
1) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε νερό.

2) Στο χείλος του κατσαρολιού τοποθετείτε ένα μεταλλικό μπολ.

3) Σε 2 μπολ σπάτε τα αυγά και χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια ξεχωριστά σε κάθε μπολ.

4) Μέσα στο μεταλλικό μπολ που έχετε τοποθετήσει στο χείλος του κατσαρολιού ( μπεν μαρί ) ρίχνετε
τους κρόκους και την ζάχαρη.

5) Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη με τα αυγά
και να λιώσει.

6) Όταν το μείγμα σας αρχίσει να πήζει και να παίρνει το χρώμα του λεμονιού προσθέτετε λίγο-λίγο το
κρασί.

7) Ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει λευκό, να διπλασιαστεί σε όγκο και να
προκύψει μία παχύρευστη σάλτσα.

8) Μόλις το μείγμα γίνει λευκό και διπλασιαστεί σε όγκο και προκύψει μία παχύρευστη σάλτσα
συνεχίζετε για άλλα 5 λεπτά το χτύπημα και αποσύρετε την σάλτσα από την φωτιά.

9) Τέλος σερβίρετε σε πιάτα τα αχλάδια σας και περιχύνετε με την σάλτσα σας.

10) Διακοσμείτε με σταφύλια της αρεσκείας σας.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να ψιλοκόψετε ξηρούς καρπούς και να τους πασπαλίσετε επάνω στην σάλτσα
σας.

2) Επίσης εάν θέλετε να προσθέσετε έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας
( π.χ σοκολάτα, φράουλα, βύσσινο, κεράσι κ.α.λ ).

3) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αχλάδια με μήλα.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα και να την περιχύσετε επάνω στα αχλάδια
σας.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε χοντροσπασμένα μπισκότα.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη τρούφα.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με Ινδοκάρυδο.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να κόψετε σε ροδέλες ή σε κομματάκια φρούτα εποχής και να τα προσθέσετε
μέσα στην σάλτσα σας.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Free Vibes

14:00 15:59









 



Current show

Free Vibes

14:00 15:59