Σπιτικά αυθεντικά σκωτσέζικα αυγά

Written by on 04/05/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά )
( Χρόνος ψησίματος: 8-10 λεπτά )
( Μερίδες: 6 )
6 σφιχτά αυγά, ξεφλουδισμένα
500 γραμ. κιμάς χοιρινός
500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
1 κουτ. γλ. μουστάρδα
2 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι & πιπέρι
3 αυγά ( ελαφρά χτυπημένα )
140 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμ. τριμμένα ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί ή ψωμί του τοστ ή γαλέτα ή τριμμένη φρυγανιά
Ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο για βαθύ τηγάνισμα
Εκτέλεση
1) Σε μία κατσαρόλα με νερό επάνω στην φωτιά ρίχνετε μπόλικο χοντρό αλάτι.

2) Μόλις βράσει το νερό βάζετε τα αυγά ( να είναι σκεπασμένα τελείως με το νερό ) και τα αφήνετε να βράσουν
για 7 1/2 λεπτά ακριβώς.

3) Μόλις περάσουν τα 7 1/2 λεπτά αφαιρείτε τα αυγά από την κατσαρόλα και τα βυθίζετε σε ένα μπολ με
παγωμένο νερό και παγάκια.

4) Κάνετε ένα μικρό χτύπημα στο κέλυφος.

5) Αφήνετε να κρυώσουν καλά τα αυγά σας στο παγωμένο νερό.

6) Μόλις κρυώσουν τα αυγά σας, τα ξεφλουδίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.

7) Καθαρίζετε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια σας.

8) Τρίβετε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια σας με έναν τρίφτη.

9) Στην συνέχεια ανακατεύετε σε ένα μπολ τους 2 κιμάδες και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό,
την μουστάρδα και το αλατοπίπερο.

10) Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν.

11) Χωρίζετε το μείγμα σε 6 στρογγυλές μπάλες.

12) Πάνω σε μία μεμβράνη τοποθετείτε μία-μία τις μπάλες και τις πατάτε μέχρι να γίνουν επίπεδες.

13) Αλευρώνετε ένα-ένα τα αυγά σας.

14) Τοποθετείτε τα αλευρωμένα αυγά ένα-ένα στο κέντρο της κάθε επίπεδης μπάλας και με την βοήθεια της
μεμβράνης διπλώνετε τον κιμά με τρόπο ώστε να εγκλωβιστούν τα αυγά σας.

15) Σε ένα βαθύ μπολ σπάτε τα 3 ωμά αυγά σας.

16) Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι και σε ένα άλλο μπολ βάζετε την τριμμένη φρυγανιά ή γαλέτα ή τριμμένο
μπαγιάτικο ψωμί.

17) Περνάτε κάθε μπάλα που έχετε ετοιμάσει πρώτα από το μπολ με το αλεύρι, μετά από το μπολ με τα αυγά
και τέλος στο μπολ με την τριμμένη φρυγανιά ή γαλέτα ή τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί.
( Φροντίστε να καλύψετε με το αυγό σας, το αλεύρι και το μπαγιάτικο ψωμί καλά από όλες τις πλευρές του
αυγού σας ).

18) Βάζετε τα αυγά σας σε ένα πιάτο και τα αφήνετε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.

19) Όταν περάσει η μισή ώρα και σφίξουν τα αυγά σας τα βγάζετε από το ψυγείο.

20) Σε ένα βαθύ τηγάνι επάνω στην φωτιά ή σε μία φριτέζα ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο.

21) Αφήνετε να κάψει καλά το ηλιέλαιο.

22) Μόλις κάψει καλά το ηλιέλαιο ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά σας.

23) Τηγανίζετε καλά τα αυγά σας για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

24) Μόλις περάσουν τα 8-10 λεπτά και πάρουν τα αυγά σας ένα χρυσαφένιο χρώμα, τα βγάζετε από το τηγάνι
με μία τρυπητή κουτάλα.

25) Στρώνετε ένα απορροφητικό χαρτί σε ένα πιάτο.

26) Ακουμπάτε τα αυγά σας στο απορροφητικό χαρτί.

27) Αφήνετε να περάσουν 2-3 λεπτά, για να κρυώσουν και να στραγγίξουν τα αυγά σας από το περιττό λάδι.

28) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε αντί να τηγανίσετε τα αυγά σας να τα τοποθετήσετε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί
και να τα βάλετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8-10 λεπτά.
( Θα πρέπει να τα γυρίσετε μία ή δύο φορές ).

2) Επίσης μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα αυγά μελάτα ώστε όταν κόψετε τα αυγά σας να στάξει ο
χρυσαφένιος κρόκος.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59