Σπιτικά αυγά mimosa

Written by on 23/02/2023

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 20-25 λεπτά περίπου & χρόνος ψυγείου )
( Μερίδες: 3-6 )
6 αυγά βρασμένα σφιχτά
1 κουτ. σουπ. κάππαρη
4 κουτ. σουπ. μαγιονέζα
4 φέτες προσούτο κομμένο σε κομματάκια ( προαιρετικά )
1 κουτ. σουπ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ελάχιστο πιπέρι καγιέν
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
1) Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε νερό μέχρι την μέση.

2) Μέσα στο κατσαρολάκι ρίχνετε λίγο αλάτι.

3) Βάζετε ένα-ένα τα αυγά μέσα στο κατσαρολάκι με το νερό προσεχτικά μην σπάσουν.

4) Αφήνετε τα αυγά σας να βράσουν και να σφίξουν για περίπου 10-12 λεπτά.

5) Όταν περάσουν τα 10-12 λεπτά και σφίξουν τα αυγά σας αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά.

6) Ανοίγετε την βρύση του νερού και κρυώνετε τα αυγά σας.

7) Καθαρίζετε τα αυγά σας από τα τσόφλια τους.

8) Τοποθετείτε τα αυγά σας σε ένα μπολ.

9) Ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και τοποθετείτε το μπολ με τα αυγά σας.

10) Αφήνετε τα αυγά σας να κρυώσουν μέσα στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

11) Μόλις περάσουν τα 20-30 λεπτά και κρυώσουν τα αυγά σας, ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και
αποσύρετε το μπολ.

12) Ακουμπάτε τα αυγά σας σε ένα πάγκο εργασίας ή ένα ξύλο κοπής.

13) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε προσεχτικά τα αυγά σας στην μέση κατά μήκος.

14) Κόβετε μία πολύ λεπτή φλούδα από το κυρτό μέρος του ασπραδιού ώστε να στέκεται σταθερό.

15) Με την βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρείτε τους κρόκους.

16) Βάζετε τους κρόκους σε ένα μπολ.

17) Με την βοήθεια ενός πιρουνιού λιώνετε τους κρόκους.

18) Μέσα στο μπολ με τους λιωμένους κρόκους προσθέτετε την μαγιονέζα, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν,
και το μαύρο πιπέρι.

19) Τέλος ρίχνετε το προσούτο και την κάππαρη.

20) Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας με την βοήθεια ενός κουταλιού ή μίας σπάτουλας σιλικόνης.

21) Με την βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζετε με το μείγμα που φτιάξατε στην κοιλότητα των αυγών.

22) Πλένετε και ψιλοκόβετε με την βοήθεια ενός μαχαιριού τον μαϊντανό σας.

23) Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό σας τα αυγά.

24) Σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα ή τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αφαιρέσετε το προσούτο.

2) Εάν θέλετε μπορείτε να ψιλοκόψετε φρέσκο κρεμμυδάκι και να το πασπαλίσετε επάνω στα αυγά σας.

3) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε τα αυγά σας με φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού ή δυόσμου.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε τα αυγά σας με πάπρικα καυτερή ή γλυκιά.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τα αυγά σας με ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά ή τσίλι ή
μπούκοβο.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδεύσετε τα αυγά σας με μία πράσινη σαλάτα.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε τα αυγά σας με παξιμάδια ή κριτσίνια ή πολύσπορα.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε τα αυγά σας με ψιλοκομμένη ντομάτα ή ντοματίνια.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

[There are no radio stations in the database]