Σουφλέ σοκολάτας
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 19/09/2020
Υλικά |
200 γραμ. βούτυρο 200 γραμ. αλεύρι 1 λίτρο γάλα 50 γραμ. σοκολάτα 300 γραμ. ζάχαρη 15 κρόκοι αυγών 15 ασπράδια αυγών |
Εκτέλεση |
1) Ετοιμάζουμε επάνω στη φωτιά ένα Ρου (βούτυρο και αλεύρι). 2) Βράζουμε το γάλα με τη σοκολάτα και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης. 3) Προσθέτουμε το γάλα στο Ρου και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να αρχίσει να βράζει. 4) Κρυώνει το μείγμα και προσθέτουμε έναν, έναν τους κρόκους των αυγών. 5) Χτυπάμε τα αυγά μαρέγγα και προσθέτουμε σ΄αυτή το παραπάνω μείγμα, ανακατεύοντας με προσοχή για να μην κόψει η μαρέγγα. 6) Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και ζαχαρωμένη, και ψήνουμε το σουφλέ σε μπεν μαρί στο φούρνο, 20 λεπτά. 7) Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη. 8) Σερβίρουμε. Σουφλέ ακόμα παρασκευάζουμε με βανίλια, λεμόνι, πορτοκάλι, λικέρ. |
Καλή απόλαυση