Σουπιές με πορτοκάλι
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 12/02/2021
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά ) ( Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα ) ( Μερίδες: 4 ) |
1 κιλό σουπιές ( περίπου 4 σουπιές ) καθαρισμένες 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες 1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια 40 ml χυμός λεμονιού 1 κουτ. γλ. ξύσμα λεμονιού 1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού 2 μέτρια πορτοκάλια ( στείβετε το ένα σε χυμό και το άλλο το χωρίζετε σε φέτες ) 1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη καστανή 120 ml μπράντι 120 ml ελαιόλαδο Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
Εκτέλεση |
1) Σε ένα μπολ ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, τα ξύσματα εσπεριδοειδών, 1 κουτ. σουπ. από το ελαιόλαδο και 1 κουτ. γλ. από το μπράντι. 2) Βάζετε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε. 3) Κόβετε τις σουπιές στη μέση ( κατά μήκος ). 4) Ανοίγετε τις σουπιές και τις αλατοπιπερώνετε. 5) Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. 6) Στην συνέχεια ρίχνετε τις σουπιές μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και τις σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. 7) Σβήνετε με μπράντι και αφήνετε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. 8) Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε 150 ml νερό, τον χυμό λεμονιού, τις φέτες πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. 9) Ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 45-50 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές σας. 10) Μόλις μαλακώσουν οι σουπιές σας αποσύρετε από την φωτιά. 11) Περιχύνετε με την σάλτσα λεμονιού που είχατε αφήσει στο ψυγείο. 12) Ανακατεύετε απαλά. 13) Σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Καλή απόλαυση