Υλικά
2 φιλέτα φρέσκου σολωμού
300 γρ. κολοκυθάκια σε κύβους
4 κ.σ. ελαιόλαδο με βασιλικό
250 γρ. σπανάκι
χυμός απο 1/2 λεμόνι
1 κ.σ κουκουνάρια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κ.γ. ντοματοπελτές
1 κ.σ παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.γ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την σάλτσα πέστο ώς εξής : χτυπάμε σε μπλέντερ τα κουκουνάρια, το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ, την παρμεζάνα,το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού και τα αλείφουμε από πάνω με την σάλτσα του πέστο που ετοιμάσαμε.

Τα βάζουμε να ψηθούν σε λαδωμένο ταψάκι στο φούρνο (σκεπασμένα σε αλουμινόχαρτο) επάνω στη σχάρα για 15′ με 20 ‘ λεπτά στους 200 ο C.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι με τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να μαλακώσει από τα υγρά του και αλατοπιπερώνουμε. ( στο σημείο αυτό αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο νερό)

Σε ένα άλλο ταψί ,που έχουμε λαδώσει, βάζουμε τα κολοκυθάκια με το υπόλοιπο αρωματισμένο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 ο Cγια 20′ λεπτά.

Σε ένα πιάτο βάζουμε το σπανάκι ,στρώνουμε από πάνω το φιλέτο σολομού και σερβίρουμε με τα κολοκυθάκια.

Περιχύνουμε το φιλέτο μας με το υπόλοιπο αρωματισμένο ελαιόλαδο .
Καλή σας όρεξη!

ΘΕΟΦΑΝΩ ΝΑΚΙΔΟΥ

Διαβάστε ακόμη:  Σπιτικά φοινίκια

Γεννήθηκα στης 25/06/1980 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσα, μέχρι τώρα. Σπούδασα Νοσηλευτική σε Τεχνική Σχολή κι έπειτα αποφοίτησα από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο , με σπουδές στης Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Επί μια 10 ετία διατηρούσα εργαστήριο αρτοζαχαροπλαστικής παραδοσιακών προϊόντων στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με την συγγραφή άρθρων ,παιδικών κειμένων και παραμυθιών ,με το θέατρο, καθώς αγαπώ πολύ την μαγειρική και το ψάρεμα με φίλους.