Σολωμός με σάλτσα πέστο

Written by on 12/01/2021

image_print
Υλικά
2 φιλέτα φρέσκου σολωμού
300 γρ. κολοκυθάκια σε κύβους
4 κ.σ. ελαιόλαδο με βασιλικό
250 γρ. σπανάκι
χυμός απο 1/2 λεμόνι
1 κ.σ κουκουνάρια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κ.γ. ντοματοπελτές
1 κ.σ παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.γ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την σάλτσα πέστο ώς εξής : χτυπάμε σε μπλέντερ τα κουκουνάρια, το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ, την παρμεζάνα,το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού και τα αλείφουμε από πάνω με την σάλτσα του πέστο που ετοιμάσαμε.

Τα βάζουμε να ψηθούν σε λαδωμένο ταψάκι στο φούρνο (σκεπασμένα σε αλουμινόχαρτο) επάνω στη σχάρα για 15′ με 20 ‘ λεπτά στους 200 ο C.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι με τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να μαλακώσει από τα υγρά του και αλατοπιπερώνουμε. ( στο σημείο αυτό αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο νερό)

Σε ένα άλλο ταψί ,που έχουμε λαδώσει, βάζουμε τα κολοκυθάκια με το υπόλοιπο αρωματισμένο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 ο Cγια 20′ λεπτά.

Σε ένα πιάτο βάζουμε το σπανάκι ,στρώνουμε από πάνω το φιλέτο σολομού και σερβίρουμε με τα κολοκυθάκια.

Περιχύνουμε το φιλέτο μας με το υπόλοιπο αρωματισμένο ελαιόλαδο .
Καλή σας όρεξη!

ΘΕΟΦΑΝΩ ΝΑΚΙΔΟΥ

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59