Σοκολατένιος κορμός

Written by on 27/09/2020

image_print
Υλικά
Για την κρέμα:
450 γραμ. γάλα πλήρες
2 αυγά και δυο κρόκοι
45 γραμ. κορν φλάουρ
130 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανίλια

Για την σαντιγί:
200 ml κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
40 γραμ. ζάχαρη άχνη

Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
100 γραμ. ζάχαρη
70 γραμ. αλεύρι
30 γραμ. κακάο

Για το σιρόπι:
4-5 κουτ. ζάχαρη
2-3 κουτ. λικέρ
2 κουτ. σουπ. χυμός πορτοκαλιού
2-3 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
1) Ξεκινάμε πρώτα από την κρέμα: Σε μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα
μαζί με την βανίλια.

2) Βάζουμε την μικρή κατσαρόλα με το γάλα και τη βανίλια στη φωτιά.
Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους με τη ζάχαρη και το
κορν φλάουρ πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν.

3) Μόλις το γάλα κάψει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αρχίζουμε να
το προσθέτουμε στο μείγμα αυγών.

4) Αφού προσθέσουμε σχεδόν, όλο το γάλα, επαναφέρουμε το μείγμα στην
κατσαρόλα και στη συνέχεια στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να
δέσει η κρέμα.

5) Τότε, τη μεταφέρουμε σε μπολ με μεγάλη επιφάνεια, σκεπάζουμε την
επιφάνεια της με διαφανή μεβράνη και όταν έρθει σε θερμοκρασία
δωματίου τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν την
χρησιμοποιήσουμε ( την φτιάχνω από το προηγούμενο βραδύ).

6) Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη στη
μεσαία ταχύτητα του μίξερ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.

7) Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους
και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.

8) Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα προσθέτουμε στη
χτυπημένη μαρέγκα με τα αυγά.

9) Ανακατεύουμε ελαφρά και απλώνουμε το μείγμα σε λαμαρίνα στην
οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

10) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-12
λεπτά. Όταν το παντεσπάνι ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει.

11) Έπειτα, το περνάμε ελαφρά με το σιρόπι.

12) Χτυπάμε στο μίξερ τα 200 γραμ. κρέμα γάλακτος με την άχνη σε
σαντιγί.

13) Βγάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής από το ψυγείο και την
χτυπάμε ελάχιστα στο μίξερ να αφρατεύσει.

14) Προσθέτουμε τη σαντιγί και συνεχίζουμε με το χτύπημα για λίγο
μέχρι να έχουμε μια ελαφριά κρέμα με βελούδινη υφή.

15) Αφερούμε το αντικολλητικό χαρτί από το παντεσπάνι και το
τοποθετούμε πάνω σε καινούργιο αντικολλητικό χαρτί το οποίο
θα μας βοηθήσει να τυλίξουμε το παντεσπάνι σε ρολό.

16) Απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι την κρέμα ομοιόμορφα έτσι ώστε
να έχει σε όλη την επιφάνεια το ίδιο πάχος.

17) Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό με τη βοήθεια του αντικολλητικού
χαρτιού και το τοποθετούμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

18) Την επόμενη μέρα, γαρνίρουμε τον κορμό μας με σαντιγί και
πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή απόλαυση

Άγγελος Αρχοντάκης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώ



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώ



Current show

Group Therapy

16:00 17:59