Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 15-20 λεπτά )
( Χρόνος ψησίματος: 8-10 λεπτά )
( Βαθμοί ψησίματος: 180 βαθμοί )
( Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά + 3 ώρες αναμονής )
1 κουπ. ζάχαρη
1 κουπ. κακάο
1 κουπ. αλεύρι
2 αυγά
5-6 κουτ. σουπ. σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο
1 κουτ. γλ. κοφτό αλάτι
1 κουτ. γλ. κανέλα
1 μπέικιν
1 βανίλια
Άχνη για το τύλιγμα
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν, την κανέλα, το αλάτι
και τη βανίλια.

2) Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τη ζάχαρη, το κακάο, το σπορέλαιο και
ανακατεύετε καλά με το σύρμα χειρός.

3) Στη συνέχεια προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά.

4) Ανακατεύετε καλά συνεχώς.

5) Ρίχνετε στο μπολ το αλεύρι και με μία σπάτουλα η μαρίζ ανακατεύετε
καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά σας.

6) Σκεπάζετε με μία μεμβράνη.

7) Το βάζετε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

8) Πλάθετε σε μικρές μπαλίτσες ( σαν μικρά τρουφάκια )
τις οποίες της πασπαλίζετε με την άχνη ( θα πρέπει η άχνη να καλύπτει
εντελώς τις μπαλίτσες ).

9) Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί. ( Αφήνοντας απόσταση
μεταξύ τους γιατί απλώνουν ).

10) Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

11) Βάζετε το ταψί σας στο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για
8-10 λεπτά.
( Δεν πρέπει να τα ψήσετε πάρα πολύ γιατί θα ξεραθούν, μόλις
κρυώσουν θα σφίξουν αρκετά ).

12) Πασπαλίζετε με λίγο ακόμη ζάχαρη άχνη ( προαιρετικά ).

13) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Διαβάστε ακόμη:  Μανταρινόπιτα σιροπιαστή με γιαούρτι χωρίς αλεύρι

Αγγελος Αρχοντακης