Σοκολατένια vegan τάρτα με φυστικοβούτυρο

Written by on 04/04/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά )
( χρόνος εκτέλεσης συνταγής: 1 ώρα & 20 λεπτά )
( χρόνος αναμονής: 1 ώρα )
Υλικά ( για τη βάση )
110 γραμ. χουρμάδες
110 γραμ. φιστίκια αλατισμένα
10 γραμ. κακάο
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά ( για τη γέμιση )
125 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γραμ. φυστικοβούτυρο
150 γραμ. κρέμα καρύδας
50 γραμ. φιστίκια αλατισμένα
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ μεταλλικό ρίχνετε βραστό νερό και μουλιάζετε τους χουρμάδες σας για 2 ώρες

2) Μόλις περάσουν οι 2 ώρες στραγγίζετε τους χουρμάδες.

3) Σε ένα μπλέντερ αλέθετε τα φιστίκια με το κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας και τα πολτοποιείτε μέχρι να
δημιουργηθεί μία πάστα.

4) Σε ένα τσέρκι με πάτο 18cm στρώνετε μία λαδόκολλα.

5) Αδειάζετε το μείγμα της βάσης στο τσέρκι.

6) Με τα χέρια σας το πιέζετε και το στρώνετε καλά μέχρι να γίνει λείο.

7) Σκεπάζετε το τσέρκι σας με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο ψυγείο.

8) Σε ένα κατσαρολάκι με νερό επάνω στην φωτιά βάζετε ένα μπολ να ακουμπάει-εφάπτεται στο χείλος του
κατσαρολιού σας.

9) Τοποθετείτε μέσα στο λεκανάκι την κουβερτούρα σας και την λιώνετε ανακατεύοντας την με μία
μαρίζ ( σπάτουλα ).

10) Σε ένα μπλέντερ βάζετε την κρέμα καρύδας με το φυστικοβούτυρο.

11) Χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά σας.

12) Όταν ενσωματωθούν τα υλικά σας σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα.

13) Ανακατεύετε με μία μαρίζ ( σπάτουλα ) παίρνοντας όλα τα υπολείμματα από τα τοιχώματα.

14) Ξεκινάτε το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα και προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα σας.

15) Ανεβάζετε την ταχύτητα του μίξερ και ξαναχτυπάτε όλα τα υλικά σας μέχρι να ενωθούν καλά.

16) Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τα φιστίκια.

17) Ξεκινάτε το μίξερ και ξαναχτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά σας.

18) Τέλος σταματάτε το μίξερ και αδειάζετε την γέμιση σας σε ένα λεκανάκι.

19) Βγάζετε το τσέρκι σας από το ψυγείο και αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο.

20) Αδειάζετε την γέμιση στο τσέρκι με την βάση.

21) Ισιώνετε με μια μαρίζ ( σπάτουλα ) την γέμιση σας.

22) Διακοσμείτε με πινελιές φυστικοβούτυρου και με άλλα φιστίκια.

23) Σκεπάζετε την τάρτα σας με ένα αλουμινόχαρτο.

24) Τοποθετείτε την τάρτα σας στο ψυγείο για να σφίξει για 1 ώρα.

25) Μόλις περάσει η 1 ώρα και σφίξει η τάρτα σας βγάζετε από το ψυγείο και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ-ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Οφέλη για το φυστικοβούτυρο:
1) Οι μέχρι τώρα επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά στα φιστίκια προσδίδουν
οφέλη στην υγεία. Πιο συγκεκριμένα αυτά είναι οι φυτοστερόλες και ειδικότερα η ρεσβερατρόλη, η οποία έχει
αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ακόμα, οι φυτικές ίνες, τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα,
οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία δρουν συνδυαστικά και μπορούν να προστατεύσουν από τον καρκίνο.

Οφέλη για την κρέμα-γάλα καρύδας:
2) Είναι γάλα φυτικής προελεύσεως, πλούσιο σε μαγνήσιο και μαγγάνιο. Περιέχει αρκετή ποσότητα ασβεστίου
ενώ η περιεκτικότητα του σε βιταμίνες C και E του προσδίδει ήπια αντιοξειδωτική δράση. Είναι πλούσιο σε
ω-6 λιπαρά οξέα τα οποία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον οργανισμό αλλά και λαουρικό οξύ, λιπαρό οξύ που
έχει αποδειχτεί ότι είναι αρκετά αποτελεσματικό στην ενίσχυση του ανασοποιητικού συστήματος αλλά και
στην αντιμετώπιση πολλών παθήσεων.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Good Life

08:00 10:00









 



Current show

Good Life

08:00 10:00