Σοκολατένια τρουφάκια με λικέρ με τρούφα σοκολάτας υγείας ή γάλακτος
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 15/09/2020
Υλικά |
600 γραμ. σοκολάτα γάλακτος ή υγείας 150 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα 2 κουτ. γλυκόζη 500 ml κρέμα γάλακτος 60 ml λικέρ 2 κουτ. βούτυρο Σκέπασμα 150 γραμ. ζάχαρη άχνη 100 γραμ. κακάο σε σκόνη 150 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα 150 γραμ. τρούφα ζαχαροπλαστικής γάλακτος ή υγείας |
Εκτέλεση |
Ετοιμάζετε τα τρουφάκια: Βάζετε και τις δύο σοκολάτες, τη γλυκόζη και την κρέμα γάλακτος σε μπολ επάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ( Μπεν-μαρί ). Ανακατεύετε, να γίνει απαλό γυαλιστερό μίγμα. Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το λικέρ και το βούτυρο. Αδειάζετε το μίγμα σε δίσκο, σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώσπου να κρυώσει. Με τα χέρια σας πλάθετε μπαλάκια από το μίγμα της σοκολάτας και ακουμπάτε σε δίσκο. Βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ετοιμάζετε το σκέπασμα: Βάζετε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε μπολ και ανακατεύετε καλά. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπολ επάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ( Μπεν-μαρί). Αφήνετε να κρυώσει για λίγα λεπτά. Περνάτε τα τρουφάκια από τη σοκολάτα,το μίγμα από το κακάο, την ζάχαρη και την τρούφα ζαχαροπλαστικής υγείας ή γάλακτος. Σερβίρετε. |
Καλή σας απόλαυση