Σοκολατένια μακαρόν με πραλίνα φουντουκιού

Written by on 31/10/2020

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 80 λεπτά )
( μερίδες: 12 κομμάτια )
125 γραμ. ζάχαρη άχνη
1 μικρό κουτ. σουπ. κακάο
100 γραμ. αλεσμένα αμύγδαλα
2 ασπράδια αυγών
1 φλ. κρέμα πραλίνας φουντουκιού ( τύπου μερέντα )
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ κοσκινίζετε την ζάχαρη άχνη και το κακάο.

2) Αλέθετε τα αμύγδαλα να γίνουν σκόνη ( όχι πούδρα ).

3) Τα προσθέτετε στο μπολ με την ζάχαρη άχνη και το κακάο.

4) Χτυπάτε τα ασπράδια με το σύρμα ή με μίξερ να γίνουν μια σφιχτή
μαρέγκα και τα ρίχνετε και αυτά στο μπολ.

5) Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα ( μαρίζ ) από πάνω προς τα κάτω
να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να διατηρήσουν τον αέρα τους.

6) Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.

7) Γεμίζετε την ζύμη που είχατε φτιάξει σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής
με κορνέ.

8) << Κόβετε >> τη ζύμη των μακαρόν σε στρογγυλά κομμάτια αφήνοντας
κενά μεταξύ τους ( γιατί θα φουσκώσουν με το ψήσιμο ).

9) Με βρεγμένα δάχτυλα, πιέζετε ελαφρά τις επιφάνειες τους για να
ισιώσουν.

10) Τα αφήνετε για 15 λεπτά να στεγνώσουν.

11) Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά να σφίξουν
και να ξεκολλούν εύκολα από τη λαδόκολλα.

12) Τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως και τα ενώνετε μεταξύ τους σε
σάντουιτς με πραλίνα φουντουκιού ενδιάμεσα.

13) Σερβίρετε.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist