Σοκολάτες Twix
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 08/02/2021
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης συνταγής: 45 λεπτά ) |
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ 500 γραμ. σοκολάτα γάλακτος 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα 1 μακρόστενη φόρμα αλουμινίου μιας χρήσεως |
Εκτέλεση |
1) Σε ένα κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά βάζετε νερό και το βράζετε. 2) Πάνω στο κατσαρολάκι τοποθετείτε ένα ανοξείδωτο μπολάκι και βάζετε μέσα την σοκολάτα γάλακτος. 3) Με μία μαρίζ ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα σας. 4) Σε μία μακρόστενη φόρμα αλουμινίου μιας χρήσεως βάζετε μία στρώση από την λιωμένη σοκολάτα σας. 5) Βάζετε την φόρμα σας στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα. 6) Μόλις παγώσει η σοκολάτα βγάζετε από το ψυγείο και ξαναπερνάτε άλλη μία στρώση σοκολάτας. 7) Σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα και το ανακατεύετε καλά. 8) Στην συνέχεια βάζετε 3 κουτ. από το ζαχαρούχο γάλα σας στην φόρμα με την παγωμένη σοκολάτα. 9) Στρώνετε καλά το ζαχαρούχο γάλα με μία μαρίζ σε ολόκληρη την φόρμα σας. 10) Πάνω από το ζαχαρούχο γάλα στρώνετε τα μπισκότα σας ώστε να καλύψετε όλη την επιφάνεια από το ζαχαρούχο γάλα. 11) Συνεχίζετε την συνταγή σας βάζοντας πάλι μια στρώση από το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σας και στην συνέχεια προσθέτετε 2-3 κουτ. σοκολάτα. 12) Εκτελείτε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσετε τη φόρμα σας. ( Κρατάτε 2-3 κουτ. σουπ. από το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα για την διακόσμηση ). ( Επίσης κρατάτε την περισσότερη σοκολάτα σας για τον πάτο της φόρμας σας και την ολοκλήρωση της συνταγής σας ). 13) Βάζετε την φόρμα σας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το γλυκό σας. 14) Όταν παγώσει το γλυκό σας το αποσύρετε από το ψυγείο και το αναποδογυρίζετε σε ένα δίσκο μέχρι να πέσει η σοκολάτα σας. ( Εάν δεν πέσει η σοκολάτα σας καταστρέφετε την αλουμινένια φόρμα σας ). 15) Στην συνέχεια ρίχνετε στο γλυκό σας την υπόλοιπη σοκολάτα μέχρι να καλυφθεί όλο το γλυκό σας. 16) Αφήνετε λίγο να κρυώσει η σοκολάτα σας και κόβετε το γλυκό σας σε μικρά κομμάτια. 17) Καλύπτετε πάλι τυχόν ατέλειες με την σοκολάτα σας. 18) Διακοσμείτε το κάθε κομμάτι σας με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα ρίχνοντας από ψηλά σε κορδόνια το καραμελωμένο γάλα σας. 19) Σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Καλή απόλαυση