”παραδοσιακά κουλουράκια αρωματισμένα με φυσική μαστίχα Χίου, που θα σας εντυπωσιάσουν από την πρώτη μπουκιά!..”

Υλικά
940 γρ. φρέσκο βούτυρο( μισοπαγωμένο)
460 γρ. φυτίνη
375 αυγά γρ. ( 8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου)
600 γρ. άχνη -ζάχαρη
1900 γρ. αλεύρι ειδικό για κουλούρια
20 γρ. μπέκιν
4 πορτοκάλια ( ξύσμα)
1 βανίλια
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
8-10 γρ φυσική Μαστίχα Χίου
1 αυγό αραιωμένο με ελάχιστο νερό
σουσάμι

Εκτέλεση
Σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, αφήνουμε να χτυπηθούν μόνα τους τα βούτυρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους στον κάδο του μίξερ.

Με ένα σύρμα ή μίξερ χειρός , χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη-άχνη και τις βανίλιες.

Σε ένα γουδί ,αλέθουμε την μαστίχα μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη , μέχρι να γίνει σκόνη.

Αφού ζυγίσουμε το αλεύρι ,ρίχνουμε μέσα το μπέκιν , το ξύσμα πορτοκαλιού ,την μαστίχα σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα ενσωματώνουμε μέσα στο αλεύρι, τα χτυπημένα βούτυρα και το μείγμα με τα αυγά και την άχνη.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας και αν χρειαστεί κι άλλο αλέυρι συμπληρώνουμε , έτσι ώστε να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 160ο C

Κόβουμε την ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια και σχηματίζουμε κορδόνια , δίνοντας ένα σχήμα σαλιγκαριού ή ζίγκ-ζάγκ ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε.

Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Αλείφουμε με αυγό.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε για 15 ‘ -20’ λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Καλή επιτυχία!
( Για τυχόν απορίες ή σχόλια μπορείτε να απευθυνθείτε στην προσωπική σελίδα μου στο Fb.)

ΘΕΟΦΑΝΩ ΝΑΚΙΔΟΥ

Διαβάστε ακόμη:  Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα
Γεννήθηκα στης 25/06/1980 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσα, μέχρι τώρα. Σπούδασα Νοσηλευτική σε Τεχνική Σχολή κι έπειτα αποφοίτησα από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο , με σπουδές στης Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Επί μια 10 ετία διατηρούσα εργαστήριο αρτοζαχαροπλαστικής παραδοσιακών προϊόντων στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με την συγγραφή άρθρων ,παιδικών κειμένων και παραμυθιών ,με το θέατρο, καθώς αγαπώ πολύ την μαγειρική και το ψάρεμα με φίλους.