Σιροπιαστό ραβανί με φιστίκι Αιγίνης & άρωμα μαστίχας!!!

Written by on 01/07/2020

Ένα υπέροχο , παραδοσιακό γλυκό με μικρές παραλλαγές . Πρωταγωνιστές σε αυτό το γλύκισμα είναι το τραγανό φιστίκι και το γεμάτο άρωμα μαστίχας σιρόπι , που θα σας ξετρελάνει με την γεύση του από την πρώτη μπουκιά!!!

Υλικά
6 αυγά
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη
150 γρ. τριμμένο, ανάλατο φιστίκι Αιγίνης
1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένο , ανάλατο φιστίκι Αιγίνης (Για το πασπάλισμα)

Για το σιρόπι
1/2 λίτρο νερό
100 γρ. μέλι
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή
1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
3 κ.σ λικέρ μαστίχας
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν . Σε ένα άλλο μπολ , ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και το τριμμένο φιστίκι και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς , μέχρι να ροδίσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι . Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε για 3 – 4 λεπτά !

Μόλις ψηθεί το ραβανί , το βγάζουμε από το φούρνο και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι . Μετά το σιρόπιασμα , πασπαλίζουμε με το χοντροκομμένο φιστίκι .

Πριν σερβίρουμε , αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή απόλαυση!

Μαρία Γιαννούλη


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist



Now On Air

Rock It Or Leave It

00:00 02:00






Now On Air

Rock It Or Leave It

00:00 02:00