Σιροπιαστό ραβανί με φιστίκι Αιγίνης & άρωμα μαστίχας!!!
Written by Μαρία Γιαννούλη on 01/07/2020
Ένα υπέροχο , παραδοσιακό γλυκό με μικρές παραλλαγές . Πρωταγωνιστές σε αυτό το γλύκισμα είναι το τραγανό φιστίκι και το γεμάτο άρωμα μαστίχας σιρόπι , που θα σας ξετρελάνει με την γεύση του από την πρώτη μπουκιά!!!
Υλικά |
6 αυγά 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 100 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη 150 γρ. τριμμένο, ανάλατο φιστίκι Αιγίνης 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένο , ανάλατο φιστίκι Αιγίνης (Για το πασπάλισμα) Για το σιρόπι 1/2 λίτρο νερό 100 γρ. μέλι 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή 1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά) 3 κ.σ λικέρ μαστίχας |
Εκτέλεση |
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν . Σε ένα άλλο μπολ , ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και το τριμμένο φιστίκι και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς , μέχρι να ροδίσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι . Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε για 3 – 4 λεπτά ! Μόλις ψηθεί το ραβανί , το βγάζουμε από το φούρνο και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι . Μετά το σιρόπιασμα , πασπαλίζουμε με το χοντροκομμένο φιστίκι . Πριν σερβίρουμε , αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. |
Καλή απόλαυση!