Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης 60 λεπτά )
( Μερίδες: 12 + )
( Υλικά για το σιρόπι )
500 γραμ. ζάχαρη
300 ml νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Φλούδα από 1 λεμόνι
Σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

( Υλικά για τα σαραγλάκια )
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
200 γραμ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
350 γραμ. βιτάμ λιωμένο ( θα χρειαστεί λίγο περισσότερο )
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλα σε σκόνη
Εκτέλεση ( για το σιρόπι )
1) Σε μία κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι.

2) Βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά.

3) Κατεβάζετε από το μάτι και αφήνετε στην άκρη.
Εκτέλεση ( για τα σαραγλάκια σοκολάτας )
1) Σε ένα πάγκο ή τραπέζι ανοίγετε τα φύλλα κρούστας.

2) Βουτυρώνετε ένα-ένα τα φύλλα διπλώνοντας τα έπειτα στη μέση
βουτυρώνοντας πάλι ξανά.

3) Απλώνετε στο μήκος τους μία κουταλιά φιστίκια, κανέλα και
γαρύφαλλα σε σκόνη.

4) Κάνετε ένα γύρισμα και βάζετε ένα καλαμάκι κατά μήκος.
( Με βέργα ή ακόμη και μεγάλη βελόνα πλεξίματος ).

5) Σε κάθε γύρισμα του φύλλου βουτυρώνετε.

6) Μόλις ολοκληρώσετε το τύλιγμα του φύλλου, σουφρώνετε απαλά και
από τις δύο πλευρές.

7) Τραβάτε το καλαμάκι και το σαραγλάκι είναι έτοιμο.
( κάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα ).

8) Βουτυρώνετε καλά.

9) Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς ώσπου να
ροδίσουν.

10) Σιροπιάζετε.

11) Πασπαλίζετε με τριμμένα φιστίκια ή τα βουτάτε σε λιωμένη
σοκολάτα κουβερτούρα.

12) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Διαβάστε ακόμη:  Αλμυρό κέικ με γαλοπούλα, τυρί και πατάτα: Η συνταγή για το ΤΕΛΕΙΟ σχολικό σνακ!

Αγγελος Αρχοντακης