Υλικά ( μερίδες: 4-6 ) ( Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά ) ( Εκτέλεση: 10 λεπτά ) |
Για τη σαλάτα: 1 αγγούρι, κομμένο σε χοντρά κυβάκια 6 ντοματίνια κομμένα στην μέση ή ( 2 ντομάτες κομμένες ) 4 φέτες ζαμπόν, κομμένες σε κυβάκια 3 φέτες τυρί γκούντα, κομμένο σε κυβάκια 3 φέτες τυρί μοτσαρέλα, κομμένη σε κυβάκια 3 αυγά, βρασμένα και κομμένα σε μισοφέγγαρα 1/2 iceberg κομμένο σε χοντρά κομμάτια 1/2 λόλα κόκκινη, κομμένη σε χοντρά κομμάτια 1/2 λόλα πράσινη, κομμένη σε χοντρά κομμάτια Για το dressing ( σως ) 150 γραμ. μαγιονέζα 80 γραμ. κέτσαπ 2 κουταλάκια γλ. κονιάκ 2 κουταλάκια γλ. πάπρικα καπνιστή Αλάτι, πιπέρι |
Εκτέλεση ( για το dressing ) |
1) Βάζετε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν. |
Εκτέλεση ( για τη σαλάτα του σεφ ) |
1) Κόβετε τα υλικά για τη σαλάτα, τα καθαρίζετε και τα πλένετε καλά. 2) Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια σαλατιέρα βάζετε όλα τα υλικά ( εκτός από τα αυγά ). 3) Ανακατεύετε όλα τα υλικά ( εκτός από τα αυγά ) πολύ καλά με τα χέρια σας. |
Εκτέλεση ( για την σύνδεση σαλάτας ) |
1) Ρίχνετε στη σαλατιέρα ή στο μπολ όσο dressing επιθυμείτε. 2) Ανακατεύετε ώστε να πάει παντού όλο το dressing. 3) Τέλος προσθέτετε και τα αυγά κομμένα σε μισοφέγγαρα και διακοσμείτε τη σαλάτα. 4) Σερβίρετε. |
Καλή απόλαυση