Ρυζόγαλο με άρωμα περγαμόντο

Written by on 14/01/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά )
( Μερίδες: 4 )
2 ποτήρια νερό
100 γραμ. ζάχαρη
100 γραμ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
500 ml γάλα φρέσκο
2 φύλλα αρμπαρόριζας, ψιλοκομμένα
100 γραμ. γλυκό περγαμόντο στραγγισμένο από το σιρόπι & ψιλοκομμένο
2 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
1) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη και το ρύζι.

2) Αφήνετε να βράσουν καλά τα υλικά σας για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

3) Μόλις περάσουν τα 4-5 λεπτά και λιώσει η ζάχαρη συνεχίζετε προσθέτοντας το μισό γάλα.

4) Ανακατεύετε συνεχώς σε σιγανή φωτιά με μία ξύλινη κουτάλα για περίπου 5-6 λεπτά προσέχοντας μην
κολλήσει το ρύζι.

5) Προσθέτετε την αρμπαρόριζα και το γλυκό περγαμόντο.

6) Συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 3 λεπτά.

7) Ανακατεύετε συνεχώς.

8) Σε ένα μπολάκι ρίχνετε το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο γάλα.

9) Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

10) Ρίχνετε το διαλυμένο κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με τα παραπάνω υλικά που έχετε προσθέσει.

11) Συνεχίζετε το ανακάτεμα έως ότου δέσει το ρυζόγαλο.

12) Μόλις δέσει το ρυζόγαλο το αποσύρετε από την φωτιά.

13) Σερβίρετε το ρυζόγαλο σας με μία κουτάλα σε ατομικά μπολ.

14) Γαρνίρετε με κομματάκια περγαμόντο.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε τα ρυζόγαλα σας με σκόνη κανέλας.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε το ρυζόγαλο σας με άλλα είδη γλυκών του κουταλιού
( π.χ κεράσι, βύσσινο, πορτοκάλι κ.α.λ ).

3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κακάο για να κάνετε τα ρυζόγαλα σας σοκολατένια.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με τριμμένους ξηρούς καρπούς
( π.χ φιστίκια Αιγίνης, καρύδια, αμύγδαλα κ.α.λ ).

5) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένη κουβερτούρα λευκή ή υγείας ή γάλακτος.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

M for Mike

21:00 22:59









 



Current show

M for Mike

21:00 22:59