Υλικά:
1 με 1,5 κιλό χοιρινή σπάλα μπούτι ή λαιμός ,ανοιγμένο για ρολό
8 φέτες καπνιστό μπέϊκον
300 γρ. γραβιέρα σε μπαστουνάκια κομμένη
1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
2 κ.σ. μέλι
αλάτι, πιπέρι
1/2 κιλό έτοιμες μαγειρεμένες πατάτες ραγού ή baby για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας , να μας ετοιμάσει το κρέας και να το ανοίξει αρκετά για να το τυλίξουμε σε ρολό.

Το απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μας και το αλατοπιπερόνουμε.

Τοποθετούμε τις φέτες μπέϊκον, από πάνω τα μπαστουνάκια γραβιέρας και κατόπιν τις πιπεριές.

Τυλίγουμε το χοιρινό μας σε ρολό και το δένουμε με την βοήθεια ενός σπάγκου, καλά ,να μην μα ανοίξει από το πλάι.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα που έχει κάψει λίγο λάδι με βούτυρο , σοτάρουμε το χοιρινό μας ελαφρώς να πάρει μια κρούστα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο C και βάζουμε σε μια γάστρα το χοιρινό μας να ψηθεί, για μιάμιση ώρα , φροντίζοντας πάντα να έχει λίγα υγρά η γάστρα για να μην καεί.

Ανοίγουμε τον φούρνο και αλείφουμε το χοιρινό μας με το μέλι και αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά, έτσι ώστε να πάρει μια κρούστα και να κρατσανίσει απο πάνω.

Αφήνουμε το ρολό μας να ξεκουραστεί για μια ώρα και το κόβουμε πάνω σε ένα ξύλο κοπής σε παχιές ροδέλες.

Σερβίρουμε με τις βουτυράτες και αρωματισμένες πατατούλες που έχουμε ετοιμάσει από πρίν.
Καλή σας όρεξη !
(μπορείτε να μου στέλνετε τα σχόλια και τις απορίες σας στην προσωπική μου σελίδα στο Fb)

ΘΕΟΦΑΝΩ ΝΑΚΙΔΟΥ

Διαβάστε ακόμη:  Υγιεινά μπισκότα για τα παιδιά με 3 υλικά
Γεννήθηκα στης 25/06/1980 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσα, μέχρι τώρα. Σπούδασα Νοσηλευτική σε Τεχνική Σχολή κι έπειτα αποφοίτησα από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο , με σπουδές στης Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Επί μια 10 ετία διατηρούσα εργαστήριο αρτοζαχαροπλαστικής παραδοσιακών προϊόντων στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με την συγγραφή άρθρων ,παιδικών κειμένων και παραμυθιών ,με το θέατρο, καθώς αγαπώ πολύ την μαγειρική και το ψάρεμα με φίλους.