Ρολό μοσχάρι και κοτόπουλο με πατάτες

Written by on 28/09/2020

Υλικά
1600 γραμ. μοσχάρι, λάπα, άπαχο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
Αλάτι, έτοιμο μείγμα τεσσάρων πιπεριών ( της αγοράς )
Λίγη ρίγανη
Ελαιόλαδο
1 1/2 κουτάκι μπύρα
Μανιτάρια ( όσα θέλουμε )
Λίγο κορν φλάουρ

Για τις πατάτες φούρνου:
1 κιλό πατάτες μπέιμπι
Αλάτι
1 φλ. τσαγιού καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση ( χρόνος εκτέλεσης: 200 λεπτά)
Μερίδες ( 6-7 )
1) Ανοίγουμε το ρολό μοσχαριού, βάζουμε στο εσωτερικό του τα δυο
φιλέτα κοτόπουλου, πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά ( να πάνε παντού ).

2) Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο μαγειρικής για
να μη μας ανοίξει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

3) Σε μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο σωτάρουμε ( τσιγαρίζουμε ) το
δεμένο ρολό σε όλες τις επιφάνειες για να πάρει ωραίο χρώμα και για
να κρατήσει τα υγρά του.

4) Βάζουμε το ρολό στην γάστρα με το 1 1/2 κουτάκι μπύρας.

5) Προσθέτουμε τα μανιτάρια αν θέλουμε και τα ψήνουμε σιγά-σιγά στους
150 βαθμούς για 3 περίπου ώρες. Ανά 45 λεπτά, γυρνάμε το ρολό μέσα
στη μπύρα και μόλις ετοιμαστεί, το βγάζουμε να κρυώσει για να
μπορέσουμε να το κόψουμε.

6) Τέλος, δένουμε το ζουμί του με λίγο κορν φλάουρ για να κάνουμε μια
υπέροχη σάλτσα.

7) Λίγο πριν ετοιμαστεί το κρέας, το καθαρίζουμε, το πλένουμε, το
στραγγίζουμε και βάζουμε τις πατάτες σε ταψί.

8) Πασπαλίζουμε με αλάτι, τις περιχύνουμε με το λάδι.

9) Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη σάλτσα και το ρολό να πάει
η σάλτσα παντού.

10) Τις ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

11) Προσθέτουμε ρίγανη και πιπέρι εάν θέλουμε να γίνει πικάντικο
( γιατί είχαμε βάλει στο κρέας ).

Καλή απόλαυση

Άγγελος Αρχοντάκης


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist



Upcoming

No(w) On Air

16:00 18:00






Upcoming

No(w) On Air

16:00 18:00