Ραβιόλια μπολονέζ

Written by on 25/03/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας για ραβιόλια: 50-60 λεπτά )
( Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά )
( Χρόνος μαγειρέματος για τον κιμά: 25 λεπτά )
( Συνολικός χρόνος εκτέλεσης συνταγής: 2 ώρες περίπου )
( Μερίδες: 4 )
Υλικά ( για τα ραβιόλια )
150 γραμ. σκληρό αλεύρι
50 γραμ σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
2 αυγά
Αλεύρι ( για το άνοιγμα της ζύμης )
1 κρόκο αυγού, αραιωμένο με 1 κουτ. σουπ. νερό
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο + επιπλέον ( για το σερβίρισμα )

Υλικά ( για τον κιμά )
350 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σουπ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουτ. σουπ. θυμάρι ξερό
1 κουτ. σουπ. πελτές ντομάτας
50 ml κρασί κόκκινο
100 ml νερό
1 κύβο κότας
1 στικ κανέλας
1 φύλλο δάφνης
2 κόκκους μπαχάρι
200 γραμ. ντομάτα κονκασέ
100 ml κρέμα γάλακτος 35%
1 λίτρο νερό
Αλάτι, πιπέρι

30 γραμ. flakes παρμεζάνας ( για το σερβίρισμα )
Λίγα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα ( για το σερβίρισμα )
Εκτέλεση ( για τον κιμά )
1) Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνετε μία
κουταλιά ελαιόλαδο.

2) Στην συνέχεια προσθέτετε τον κιμά κόβοντας τον σε κομματάκια με το
χέρι σας.

3) Σοτάρετε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα.

4) Ρίχνετε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο τη
ζάχαρη και το ξερό θυμάρι.

5) Αφήνετε να καραμελώσει το κρεμμύδι για τουλάχιστον 4-5 λεπτά.

6) Στην συνέχεια προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας.

7) Ανακατεύετε καλά.

8) Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.

9) Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τα 100 ml νερό, τον κύβο κότας,
το στικ κανέλας, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια και την ντομάτα
κονκασέ.

10) Χαμηλώνετε τη φωτιά.

11) Ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει η σάλτσα σας για 10 λεπτά.

12) Όταν δέσει η σάλτσα σας προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.

13) Βράζετε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα
υγρά από τη γέμιση.

14) Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.
Εκτέλεση ( για τα ραβιόλια )
1) Σε μέτρια φωτιά βάζετε μία κατσαρόλα.

2) Προσθέτετε νερό στην κατσαρόλα και λίγο αλάτι.

3) Αφήνετε να βράσει.

4) Σε μία λεκάνη ρίχνετε όλα τα υλικά για την ζύμη και πλάθετε και
φτιάχνετε την ζύμη σας.

5) Με την βοήθεια του ειδικού μηχανήματος παρασκευής ζυμαρικών ή με
ένα πλάστη και αρκετό επιπλέον αλεύρι ανοίγετε την ζύμη σε λεπτά
φύλλα.

6) Χρησιμοποιείτε ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 10 εκ.

7) Κόβετε την ζύμη σε κομμάτια.

8) Τοποθετείτε ένα κουτ. σουπ. από την γέμιση στα μισά κομμάτια τα
υπόλοιπα τα αφήνετε κενά.

9) Αλείφετε περιμετρικά το ζυμάρι με τον κρόκο αυγού.

10) Καλύπτετε τα κομμάτια της γέμιση με άδεια κομμάτια ζύμης.

11) Πιέζετε ελαφρά ούτως ώστε να φύγει όλος ο αέρας από τα ραβιόλια
και να κλείσουν στις άκρες.

12) Ρίχνετε τα ραβιόλια σας στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει.

13) Βράζετε για 1-2 λεπτά.

14) Με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας αφαιρείτε τα ραβιόλια από
την κατσαρόλα.

15) Βάζετε τα ραβιόλια σε μια πιατέλα.

16) Σερβίρετε τα ραβιόλια με τη σάλτσα μπολονέζ που σας είχε
περισσέψει.

17) Πασπαλίζετε με παρμεζάνα, πιπέρι και ελαιόλαδο.

18) Γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

50 Shades of Music

18:00 19:59









 



Current show

50 Shades of Music

18:00 19:59