Υλικά
2 φλ. τσαγίου αλεύριπου φουσκώνει μόνο του
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
1/4 φλ. ηλιέλαιο
1/3 φλ. καστανή ζάχαρη ή φρουκτόζη
1 φλ. γιαούρτι 0% λιπαρά
1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Μία κουτ. του γλ. σόδα
6 αυγά

Για το σιρόπι:
1/2 φλυτζανάκι γλυκαντικό
1 φλ. τσαγίου καστανή ζάχαρη ή φρουκτόζη
1/5 φλ. νερό
2 κουτ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάω στο μίξερ το ηλιέλαιο με την καστανή ζάχαρη.

Προσθέτω τα αυγά και χτυπάω, μέχρι να δέσει το μείγμα.

Ρίχνω το γιαούρτι και προσθέτω το σιμιγδάλι, το αλεύρι,
το μπέικιν-πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια.

Ανακατεύω καλά.

Αδειάζω το μείγμα σε ένα ταψί που έχω λαδώσει ελαφρά.

Στρώνω τη ζύμη.

Ψήνω το ραβανί σε μέτριο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Όταν κρυώσει, το κόβω σε κομμάτια.

Για το σιρόπι, βράζω το νερό με την καστανή ζάχαρη, το γλυκαντικό και το χυμό λεμονιού για 5 λεπτά.

Όταν το ραβανί κρυώσει καλά, το περιχύνω με το ζεστό σιρόπι.

Σερβίρω γαρνίροντας με σαντιγί ( προερετικά)

Άγγελος Αρχοντάκης

Διαβάστε ακόμη:  Παγωτό μόκα