Πουγκάκια με κοτόπουλο και μανιτάρια

Written by on 26/09/2020

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης 70 λεπτά)
Μερίδες: 6 μεγάλα πουγκάκια
2 καρότα
2 ξηρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Στήθος ενός κοτόπουλου
1 συσκευασία μανιτάρια
Γραβιέρα χοντροκομμένη
1/5 φλ. βρασμένο καλαμπόκι
4-5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
Αλατοπίπερο
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
100 ml κρέμα γάλακτος
Φύλλα κρεμμυδιού ή κουζινικός σπάγκος
Λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
1) Πλένουμε καλά το κοτόπουλο το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε μικρά
κομματάκια ( λίγο μικρότερα από τις μπουκίτσες).

2) Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρουμε αρχικά τα ψιλοκομμένα
κρεμμύδια για μερικά λεπτά.

3) Προσθέτουμε έπειτα τα κομματάκια από το κοτόπουλο, με λίγο νεράκι
και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν ελαφρώς.

4) Μετά από 5 λεπτά, προσθέτουμε και τη ψιλοκομμένη ντομάτα μαζί με
τα καρότα, σε πολύ μικρά κυβάκια και αλατοπιπερώνουμε.

5) Αφήνουμε τη γέμιση να μαγειρευτεί και προς το τέλος, λίγο πριν
μελώσει η σάλτσα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το καλαμπόκι
και τα μανιτάρια, καλά στραγγισμένα.

6) Αφήνουμε το φαγητό να πιεί τα υγρά του.

7) Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τα κομματάκια γραβιέρας,
ανακατεύοντας πολύ καλά, να πάνε παντού.

8) Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας σε 4 τετράγωνα κομμάτια.

9) Απλώνουμε το πρώτο φυλλαράκι, το αλείφουμε με ελαιόλαδο,
τοποθετούμε ακόμη ένα φύλλο πάνω στο πρώτο και το αλείφουμε
και αυτό, στο κέντρο ακριβώς των δυο φύλλων ή θα βάλουμε δύο
μικρότερα, επίσης λαδωμένα ή θα διπλόσουμε ένα μονό. Αυτό το
κάνουμε για να ενισχιθεί το συγκεκριμένο σημείο επειδή με τη
γέμιση και το ψήσιμο υπάρχει περίπτωση να πανιάσει και να
ανοίξει στη βάση.

10) Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε τα φύλλα πιάνονας
διαγώνια τις άκρες, τις ενώνουμε και πιέζουμε ακριβώς, επάνω
από τη γέμιση, στριβοντάς τις ελαφρά ώστε να κολλήσουν καλά
τα φύλλα μεταξύ τους.

11) Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και σφραγίζουμε τα πουγκάκια
είτε με φύλλα φρέσκου κρεμμυδιού ή με κουζινικό σπάγκο.

12) Τοποθετούμε τα πουγκάκια σε ταψί στρωμένα με λαδόκολλα, τα
ραντίζουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο για να γίνει τραγανό το
φύλλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς, με αέρα και αντιστάσεις, για περίπου 15 λεπτά μέχρι
να ροδίσουν.

Καλή απόλαυση

Άγγελος Αρχοντάκης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώ



Current show









Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώ



Current show