Ποντιακό Περέκ με τυρί φέτα

Written by on 16/02/2021

image_print

”τα παραδοσιακά ποντιακά φύλλα περέκ, αποτελούν έναν εύκολο και υγιεινό τρόπο διατροφής διότι η σύσταση τους είναι απλή, καθώς βασίζεται μόνο σε αλεύρι και νερό .. εναλλακτικά μπορούν να δοθούν και σε συγκεκριμένες δίαιτες ,εξασφαλίζοντας έτσι ένα χαμηλό θερμιδικό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε τα με βραστά χορταρικά, όπως αντίδια, σέσκουλα, βλίτα..είναι το ίδιο υπέροχα και υγιεινά!

Υλικά
1 συσκευασία φύλλα περέκ
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα της επιλογής σας
πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κ.σ φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να κάψει.

Σπάμε τα φύλλα περέκ σε μεγάλα κομμάτια και τα βρέχουμε αρκετά.
Τα τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι έτσι ώστε να ενωθούν και να κολλήσουν μεταξύ τους.

Μόλις έχει κάψει καλά η κάτω πλευρά , με την βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου γυρνάμε το πρώτο φύλλο μας από κάτω προς τα πάνω(όπως στην ομελέτα) .

Στην ψημένη πλευρά βάζουμε το τριμμένο τυρί και το πιπέρι.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πάνω από την γέμιση.

Μόλις κάψει και η κάτω πλευρά ,γυρνάμε πάλι το περέκ μας , να ψηθεί ομοιόμορφα.

Με την βοήθεια ενός πινέλου, αλείφουμε το περέκ από πάνω και γύρω από το τηγάνι ,με φρέσκο βούτυρο.

Καλή επιτυχία!
( μπορείτε να μου στέλνετε τις απορίες σας ή ότι άλλο θέλετε εσείς να ρωτήσετε, μέσα από την προσωπική μου σελίδα στο Fb!)

ΘΕΟΦΑΝΩ ΝΑΚΙΔΟΥ

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59