Παστάκια σοκολάτας με μπισκότα

Written by on 20/02/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 40-50 λεπτά περίπου + 4 ώρες στο ψυγείο )
( 20-22: κομμάτια περίπου )
2 πακέτα πτι-μπερ σοκολάτας
1 πακέτο πτι-μπερ
400 ml γάλα ( για τα μπισκότα )
100 ml βούτυρο λιωμένο
150 γραμ. κουβερτούρα
50 ml γάλα ( για την κουβερτούρα )
Τριμμένα φιστίκια Αιγίνης
( Ινδοκάρυδο και κερασάκια για το στόλισμα )
Κονιάκ και ξηρούς καρπούς ( προαιρετικά )
Εκτέλεση
1) Σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζετε ( σπάτε ) τα μπισκότα πτι μπερ
σοκολάτας.

2) Στην συνέχεια προσθέτετε στο μπολ το γάλα και πιέζετε τα μπισκότα
με ένα πιρούνι στο γάλα ώστε να μαλακώσουν.

3) Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και πιέζετε τα μπισκότα λίγο ακόμη.

4) Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά σας.

5) Θρυμματίζετε τα υπόλοιπα μπισκότα πτι- μπερ με τα χέρια σας στο ίδιο
μπολ.
( Μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε ξηρούς καρπούς και κονιάκ ).

6) Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά με μία μαρίζ, φτιάχνοντας το μείγμα
που θα χρειαστείτε.

7) Στρώνετε μεμβράνη στο τραπέζι και αδειάζετε το μείγμα στην μία άκρη
της, έτσι ώστε να είναι σχεδόν σε μορφή ρολού.

8) Τυλίγετε το μείγμα με τη μεμβράνη και το στρώνετε καλά με τα χέρια
σας.

9) Βάζετε το ρολό στο ψυγείο για 4 ώρες.

10) Σε ένα κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά βάζετε νερό, πάνω στο νερό
τοποθετείτε ένα μπολ ανοξείδωτο και μέσα στο μπολ τοποθετείτε την
κουβερτούρα σας και το γάλα.

11) Ανακατεύετε καλά με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα
σας και αφήνετε στην άκρη.

12) Μόλις περάσουν οι 4 ώρες βγάζετε το ρολό από το ψυγείο σας και
αφαιρείτε τη μεμβράνη.

13) Ζεσταίνετε λίγο την λιωμένη κουβερτούρα σας ανακατεύοντας καλά
με μία μαρίζ.

14) Κόβετε το ρολό σας σε φέτες.

15) Βάζετε στο τραπέζι ένα ταψί και πάνω στο ταψί τοποθετείτε μία σχάρα
μαγειρικής.

16) Παίρνετε τα κομμάτια από το ρολό και τα βουτάτε σχεδόν μέχρι τη
μέση στην λιωμένη κουβερτούρα.

17) Τοποθετείτε τα κομμάτια σας επάνω στη σχάρα.

18) Πασπαλίζετε στο επάνω μέρος τα παστάκια με τα τριμμένα φιστίκια ή
με το ινδοκάρυδο.

19) Διακοσμείτε με γλυκό κεράσι.

20) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist