Παραδοσιακό μαντολάτο με ξηρούς καρπούς

Written by on 14/01/2021

Υλικά ( χρόνος αναμονής: 12-24 ώρες )
( Xρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά )
( Βαθμοί βρασμού: 145-155 βαθμοί για 10-14 λεπτά )
150 γραμ. γλυκόζη
250 γραμ. μέλι
600 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ. νερό
90-95 γραμ. ασπράδι αυγού ( σε θερμοκρασία δωματίου )
400 γραμ. ξηρούς καρπούς
1 κουτ. γλ. έλαιο βανίλιας ή 2 κάψουλες
Γκοφρέτα ( προαιρετικά )
Εκτέλεση
1) Σε μία κατσαρόλα πάνω στην φωτιά βάζετε τη γλυκόζη, τη ζάχαρη, το
μελί και το νερό.

2) Περιμένετε να βράσει.

3) Μόλις βράσει αυξάνετε την θερμοκρασία της εστίας να φτάσει στους
145-155 βαθμούς κελσίου.

4) Στο μίξερ βάζετε το ασπράδι του αυγού και το χτυπάτε με το σύρμα
μέχρι να γίνει μαρέγκα.

5) Όταν σφίξει το ασπράδι και γίνει μαρέγκα αρχίζετε σιγά-σιγά να
προσθέτετε το καυτό σιρόπι.

6) Χτυπάτε δυνατά για άλλα 2-3 λεπτά.

7) Σταματάτε το χτύπημα και αδειάζετε το μείγμα σας σε ένα μπολ.

8) Στην συνέχεια ρίχνετε την βανίλια και τους ξηρούς καρπούς.

9) Με μια μαρίζ ή ένα σύρμα ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις το μείγμα
σας.

10) Λαδώνετε μια φόρμα πολύ καλά.

11) Στην φόρμα σας στρώνετε μια λαδόκολλα.

12) Ρίχνετε το μείγμα σας πάνω στην λαδόκολλα και αφήνετε να κρυώσει
για 12-24 ώρες.

13) Εάν θέλετε να βάλετε γκοφρέτα μπορείτε όταν περάσουν οι 24 ώρες
και το μείγμα σας έχει πήξει να το κόψετε στο σχήμα της
γκοφρέτας και να το βάλετε ενδιάμεσα.

( Σύνδεση γλυκού ):
1) Για να συνδέσετε το γλυκό σας βάζετε κάτω την γκοφρέτα,
πάνω στην γκοφρέτα βάζετε το μείγμα του μαντολάτου που έχετε
φτιάξει και τελειώνετε από επάνω με μία άλλη γκοφρέτα ).
( Το γλυκό σας θα πρέπει να μείνει 12-24 ώρες για να κοπεί ).

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώ



Current show

Relax In Time

20:00 21:59









Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώ



Current show

Relax In Time

20:00 21:59