Παραδοσιακή συνταγή Ζακύνθου ( Φοντί τυριών )
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 24/12/2020
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά ) ( Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά ) ( Μερίδες: 4-6 ) |
100 γραμ. τυρί έμενταλ 200 γραμ. γλυκιά γραβιέρα ή γκούντα 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί 1/2 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ 1/2 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού 2 κουτ. σουπ. ρακί ή τσίπουρο 1 σκελίδα σκόρδου 300 γραμ. ψωμί σε κυβάκια 2χ2 εκ φρυγανισμένα στο γκριλ Μοσχοκάρυδο Λευκό πιπέρι |
Εκτέλεση |
1) Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά στην εστία της κουζίνας ρίχνετε μέσα τα δύο τυριά κομμένα σε λεπτές φέτες ή τριμμένα. 2) Στην συνέχεια προσθέτετε το κρασί, το κορν φλάουρ διαλυμένο στο χυμό λεμονιού. 3) Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. 4) Προσθέτετε το ρακί ή το τσίπουρο, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. 5) Ανακατεύετε καλά. 6) Σπάτε με τα χέρια σας την σκελίδα του σκόρδου και την τρίβετε στα τοιχώματα του σκεύους για το φοντί, να αφήσει το άρωμα του. 7) Ρίχνετε μέσα το μείγμα τυριών. 8) Σερβίρετε αμέσως με τα ψωμάκια διατηρώντας το ζεστό με αναμμένο το καμινέτο. Καλή επιτυχία… |
Καλή απόλαυση