Υλικά ( χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά )
( Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά )
( Μερίδες : 4 )
Για κάθε 4 νεροπότηρα ελαφρά συμπυκνωμένο μούστο
1 νεροπότηρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 νεροπότηρο καρύδια χοντροκομμένα
Κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
1) Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τον μούστο.
( Κρατάτε 2 νεροπότηρα για να τα διαλύσετε στο αλεύρι ).

2) Διαλύετε το αλεύρι στο μούστο που έχετε κρατήσει φτιάχνοντας ένα
χυλό.

3) Αδειάζετε το χυλό σε μία κατσαρόλα περνώντας τον μέσα από ένα
σουρωτήρι για να μην έχει καθόλου σβολάκια.

4) Με ένα κουτάλι ανακατεύετε το χυλό στο σουρωτήρι μέχρι να αδειάσει
τελείως.
( Αν σας έχουν μείνει σβολάκια στο σουρωτήρι παίρνετε μούστο από
την κατσαρόλα και ανακατεύετε με το κουτάλι μέχρι να περάσετε όλο
το χυλό ).

5) Βάζετε την κατσαρόλα στην κουζίνα, ανάβετε το μάτι στο μεσαίο και
περιμένετε να πήξει.

6) Σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά περίπου.

7) Ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

8) Όταν πήξει και γίνει κρέμα σερβίρετε σε μπολ ή σε βαθιά πιάτα.

9) Πασπαλίζετε με το χοντροκομμένο καρύδι και με την κανέλα σε σκόνη.

10) Σερβίρετε κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.
( Μπορείτε να φτιάξετε μουσταλευριά και με πετιμέζι ).

Για μουσταλευριά με πετιμέζι:
Αραιώνετε το νερό σε αναλογία 1 ποτήρι πετιμέζι με 2 ποτήρια νερό και
κάνετε την ίδια διαδικασία.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Διαβάστε ακόμη:  Ελαφρύ παστίτσιο με κοτόπουλο

Αγγελος Αρχοντακης