Παγωτό καρύδας
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 12/06/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 80 λεπτά ) ( Μερίδες: 2 λίτρα παγωτό ) |
1 1/2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη 1 1/2 φλιτζ. τσαγ. νερό 4 κουτιά γάλα καρύδας |
Εκτέλεση |
1) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το νερό και την ζάχαρη. 2) Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. 3) Όταν ενσωματωθούν τα υλικά κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει για 30 λεπτά περίπου. 4) Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το γάλα καρύδας. 5) Προσθέτετε το μπολ με το γάλα καρύδας το σιρόπι που ετοιμάσατε. 6) Σε ένα μίξερ ρίχνετε το μείγμα με το σιρόπι και το γάλα. 7) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. 8) Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά σας βάζετε το μείγμα στο μπολ ψύξης της παγωτομηχανής με τον αναδευτήρα σε λειτουργία. 9) Αφήνετε το παγωτό μέχρι να προκύψει η επιθυμητή πυκνότητα για περίπου 40 λεπτά. 10) Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης. 11) Τοποθετείτε το παγωτό και κλείνετε την πόρτα της κατάψυξης. 12) Αφήνετε το παγωτό μέχρι να πήξει και να παγώσει καλά. 13) Όταν πήξει και παγώσει καλά το παγωτό σερβίρετε σε πιάτα ή μπολ. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε με το παγωτό ένα γλυκό της αρεσκείας σας. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να αντικταστήσετε το γάλα καρύδας με γάλα αμυγδάλου. 3) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες. 4) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε το παγωτό με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας. 5) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με τριμμένο Ινδοκάρυδο. 6) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο παγωτό ψηφίδες σοκολάτας. 7) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα. 8) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τριμμένους ξηρούς καρπούς. |
Καλή απόλαυση