Παγωτό γιαούρτι με αμύγδαλα ή φουντούκια
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 14/06/2021
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά ) ( Θερμίδες: 270 ) ( Μερίδες: 6 ) |
500 γραμ. γιαούρτι 250 ml γάλα σόγιας με γεύση βανίλιας 125 γραμ. μέλι θυμαρίσιο 130 γραμ. αμυγδαλόψιχα ή φουντούκια τριμμένα χοντροκομμένα |
Εκτέλεση |
1) Βάζετε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για να παγώσει. 2) Σε ένα μικρό τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά ή στον φούρνο στους 160-170 βαθμούς βάζετε την αμυγδαλόψιχα ή τα φουντούκια μέχρι να ροδίσουν. 3) Καβουρδίζετε την αμυγδαλόψιχα ή τα φουντούκια μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα σε χαμηλή φωτιά περίπου για 5 λεπτά. 4) Μόλις πάρουν τα φουντούκια ή αμυγδαλόψιχα ένα χρυσαφί χρώμα τα αποσύρετε από την φωτιά ή τον φούρνο. 5) Μεταφέρετε τα φουντούκια ή την αμυγδαλόψιχα σε ένα μπολ και αφήνετε να κρυώσουν. 6) Σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, το γάλα σόγιας και το μέλι. 7) Ανακατεύετε όλα τα υλικά σας καλά με την βοήθεια ενός αυγοδάρτη ( σύρμα, φουέ ) μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. 8) Βάζετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το φτιάχνετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής ( κατασκευαστή ). 9) Όταν το παγωτό πήξει το μεταφέρετε στο παγωμένο μπολ. 10) Προσθέτετε στο παγωμένο μπολ την καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα ή τα φουντούκια. 11) Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις ώστε να πάει παντού. 12) Σερβίρετε αμέσως ή το διατηρείτε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με πλήρες λιπαρά με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. 2) Επίσης μπορείτε να γαρνίρετε το παγωτό σας με φρούτα εποχής. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε σιρόπι της αρεσκείας σας ( σοκολάτα, φράουλα, καραμέλα κ.α.λ ). 4) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την αμυγδαλόψιχα ή τα φουντούκια με φιστίκια Αιγίνης ή οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό επιθυμείτε. |
Καλή απόλαυση