Υλικά ( μερίδες 4-6 )
( χρόνος προετημασίας: 40-50 λεπτά )
30 γραμ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2/3 φλ. καφέ ρύζι
2 φλ. ζωμό κότας
1 φλ. κοτόπουλο μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
Μύδια βρασμένα και καθαρισμένα
1 φλ. γαρίδες μαγειρεμένες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 κουτ. της σουπ. χυμό λεμονιού
2 κουτ. της σουπ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1) Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο, ρηχό τηγάνι και σοτάρετε το
κρεμμύδι για 5 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.

2) Προσθέστε το ρύζι και μαγειρεύτε το, ανακατεύοντας για 2 λεπτά.

3) Προσθέστε το ζωμό, μειώστε την ένταση και ψήστε το σε πολύ
χαμηλή φωτιά, με το τηγάνι σκεπασμένο, για 40 λεπτά ή μέχρι να
μαλακώσει το ρύζι.

4) Προσθέστε το κοτόπουλο, τα μύδια, τις γαρίδες και το χυμό λεμονιού,
ανακατεύτε το καλά.

5) Ψήστε μέχρι να ζεσταθούν καλά όλα τα υλικά.

6) Σερβίρετε την παέλα πασπαλισμένη με μαϊντανό.

7) Συνοδέψτε το με σαλάτα.

Καλή απόλαυση

Άγγελος Αρχοντάκης

Διαβάστε ακόμη:  Χιουροπασπαλάς