Πίτσα στο τηγάνι
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 24/05/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά ) ( Χρόνος ψησίματος: 10-15 λεπτά ) ( Βαθμοί ψησίματος: 160-170 ) ( Μερίδες: 6 ) |
Υλικά ( για την βάση ) 200 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ( τύπου φαρίνα ) 200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι Υλικά ( για την γέμιση ) 2 πιπεριές, 1 κόκκινη και 1 πράσινη 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 250 γραμ. μανιτάρια σαμπινιόν 250 γραμ. διάφορα τριμμένα κίτρινα τυριά 50 ml σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ |
Εκτέλεση ( για την γέμιση ) |
1) Πλένετε καλά τις πιπεριές σας, σε άφθονο τρεχούμενο νερό. 2) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε τις πιπεριές σας στην μέση. 3) Αφαιρείτε από τις πιπεριές σας τα σπόρια. 4) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε σε κυβάκια τις πιπεριές σας. 5) Τρίβετε τα τυριά σας στον τρίφτη. 6) Βάζετε τα τυριά σας σε ένα μπολ. 7) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε τα μανιτάρια σας σε λωρίδες. 8) Ετοιμάζετε την γέμιση. |
Εκτέλεση ( για την γέμιση ) |
1) Τοποθετείτε ένα τηγάνι με μεταλλικό χερούλι επάνω στην φωτιά. 2) Μέσα στο τηγάνι ρίχνετε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. 3) Συνεχίζετε προσθέτοντας τις πιπεριές και τα μανιτάρια. 4) Αφήνετε τα υλικά σας να καραμελώσουν. 5) Όταν καραμελώσουν τα υλικά σας ρίχνετε και απλώνετε από επάνω το τριμμένο τυρί, την σάλτσα ντομάτας ή την κέτσαπ. 6) Με την βοήθεια μίας σπάτουλας ισιώνετε την επιφάνεια. 7) Ετοιμάζετε την ζύμη. |
Εκτέλεση ( για την ζύμη και το τελείωμα της πίτσας ) |
1) Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι. 2) Συνεχίζετε προσθέτοντας μέσα στο γιαούρτι το αλεύρι. 3) Με την βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύετε καλά τα υλικά σας. 4) Ανοίγετε την ζύμη σας σε στρογγυλό φύλλο διαστάσεων ενός τηγανιού. 5) Τοποθετείτε το ζυμάρι σας μέσα στο τηγάνι. 6) Συνεχίζετε προσθέτοντας πάνω από την ζύμη τα υλικά της γέμισης. 7) Στρώνετε καλά τα υλικά σας επάνω στο φύλλο. 8) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 160-170 βαθμούς. 9) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε το τηγάνι σας. 10) Κλείνετε την πόρτα του φούρνου και ψήνετε την πίτσα σας για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει το ζυμάρι σας ένα χρυσαφένιο χρώμα και να ροδίσει. 11) Όταν ροδίσει ή πίτσα σας και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αποσύρετε το τηγάνι σας. 12) Αναποδογυρίζετε. 13) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε σε κομμάτια. 14) Σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε την πίτσα σας με ντοματίνια ή ντομάτες κομμένες σε ροδέλες. 2) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αλλαντικά της αρεσκείας σας. 3) Μπορείτε εάν θέλετε να κάνετε πικάντικη την πίτσα σας να προσθέσετε καυτερή ψιλοκομμένη πιπεριά ή τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα. 4) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε άλλα είδη τυριών ( π.χ ροκφόρ, φέτα, μυζήθρα, χαλούμι, κ.α.λ ). |
Καλή απόλαυση