Μύδια με σάλτσα μουστάρδας
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 06/07/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά ) ( Μερίδες: 5-6 ) |
3/4 κιλό μύδια κατεψυγμένα με μισό κέλυφος 1 φλιτζ. τσαγ. λευκό ξερό κρασί 4-5 κουτ. σουπ. μουστάρδα πικάντικη τύπου dijon 1 ξερό κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη Ελαιόλαδο |
Εκτέλεση |
1) Καθαρίζετε το κρεμμύδι. 2) Σε έναν τρίφτη τρίβετε το κρεμμύδι. 3) Καθαρίζετε και λιώνετε το σκόρδο στο γουδί ή στο μούλτι ή στο μπλέντερ. 4) Πλένετε καλά τα μύδια σε άφθονο τρεχούμενο νερό. 5) Σε μια κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ή ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι. 6) Σοτάρετε τα μυρωδικά-λαχανικά μέχρι να μαραθούν. 7) Συνεχίζετε προσθέτοντας τα μύδια. 8) Με την βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας ανακατεύετε τα υλικά. 9) Χαμηλώνετε την φωτιά και σκεπάζετε το τηγάνι ή την κατσαρόλα με ένα καπάκι. 10) Αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν για 5 λεπτά περίπου. 11) Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε την μουστάρδα και το κρασί. 12) Με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα. 13) Ανοίγετε το καπάκι και ρίχνετε την διαλυμένη μουστάρδα με το κρασί. 14) Χαμηλώνετε την φωτιά. 15) Με την βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας ανακατεύετε τα υλικά συνεχώς για μερικά λεπτά. 16) Αφήνετε το φαγητό σας να πάρει 1-2 βράσεις μέχρι να πήξει η σάλτσα. 17) Μόλις πάρουν 1-2 βράσεις τα υλικά και δέσει η σάλτσα αποσύρετε την κατσαρόλα ή το τηγάνι από τη φωτιά. 18) Σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε τριμμένη φέτα ή άλλο είδος τυριού της αρεσκείας σας. 2) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές ή πιπεριές Φλωρίνης. 3) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα ντοματίνια. 4) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά για να κάνετε το φαγητό σας πικάντικο. 5) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. 6) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το λευκό κρασί με κόκκινο κρασί. 7) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα μύδια με άλλα θαλασσινά της αρεσκείας σας ( π.χ γαρίδες ). 8) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ρύζι βρασμένο. 9) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με άνηθο ή βασιλικό. 10) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε τα μύδια με μακαρονάκι κοφτό ή άλλο είδος ζυμαρικού. |
Καλή απόλαυση