Μπουρεκάκια με πιπεριά και φέτα

Written by on 28/08/2024

image_print
Υλικά ( χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά περίπου )
1 συσκευασία ζύμη κουρού
500 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μπαστουνάκια
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μπαστουνάκια
1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε μπαστουνάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
15-20 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
300 γραμ. φέτα, θρυμματισμένη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 αυγά
Σουσάμι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τα φύλλα δυόσμου, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.

2) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε σε μπαστουνάκια όλες τις πιπεριές σας.

3) Σε ένα μπολ με τα χέρια σας θρυμματίζετε την φέτα.

4) Σπάτε και ρίχνετε σε ένα μπολ τα αυγά.

5) Σε ένα τηγάνι επάνω σε δυνατή φωτιά ρίχνετε και ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.

6) Αφήνετε για 1-2 λεπτά το ελαιόλαδο να κάψει.

7) Μόλις κάψει το λάδι προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πράσο.

8) Σοτάρετε τα υλικά σας για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

9) Όταν ροδίσουν τα υλικά σας ρίχνετε τις πιπεριές.

10) Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε το κρεμμυδάκι.

11) Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.

12) Αλατοπιπερώνετε.

13) Αποσύρετε από την φωτιά.

14) Αφήνετε την γέμιση να κρυώσει.

15) Μόλις κρυώσει η γέμιση προσθέτετε την φέτα, τον δυόσμο, το γιαούρτι και τα αυγά.

16) Ανακατεύετε ξανά.

17) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

18) Αλευρώνετε έναν πάγκο εργασίας.

19) Ανοίγετε το πρώτο φύλλο κουρού με την βοήθεια ενός πλάστη.

20) Με ένα μαχαίρι κόβετε το φύλλο στην μέση.

21) Απλώνετε με ένα κουτάλι την γέμιση στην μεγάλη άκρη της ζύμης κατά μήκος.

22) Τυλίγετε το κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρύ ρολό.

23) Κόβετε σε μπαστουνάκια.

24) Λαδώνετε μια λαμαρίνα.

25) Μεταφέρετε τα μπουρεκάκια σας στην λαδωμένη λαμαρίνα.

26) Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο.

27) Μόλις τελειώσετε με όλα τα ρολάκια τα ραντίζετε με ελαιόλαδο.

28) Πασπαλίζετε με σουσάμι.

29) Ψήνετε τα μπουρεκάκια για 40 λεπτά περίπου.

30) Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά και ροδίσουν τα μπουρεκάκια αφαιρείτε την λαμαρίνα απο τον φούρνο.

31) Αφήνετε λίγο να κρυώσουν.

32) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στα μπουρεκάκια φρέσκια ντομάτα.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στα μπουρεκάκια ψιλοκομμένα τυριά της αρεσκίας σας.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show











Current show