Μπισκότα κολοκύθας με βρώμη
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 22/02/2023
Υλικά ( Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα & 40 λεπτά περίπου ) ( Βαθμοί ψησίματος: 180 ) ( Χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας ) ( Tεμάχια: 20-25 ανάλογα με το μέγεθός που θέλετε να τα φτιάξετε ) |
250 γραμ. πουρέ κολοκύθας πολύ καλά στραγγισμένο 1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ 150 γραμ. μέλι 1 κουτ. γλ. κανέλα σε σκόνη 1/3 κουτ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη 1/4 φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο 1 βανίλια 50 γραμ. σταφίδες ψιλές 50 γραμ. σπορέλαιο 1 πρέζα αλάτι 10 γραμ. λιναρόσπορος σπασμένος 160 γραμ. σκόνη βρώμης Ξύσμα από 1 πορτοκάλι Καστανή ζάχαρη ή σταγόνες σοκολάτας ( για το γαρνίρισμα ) |
Εκτέλεση |
1) Πλένετε καλά την κολοκύθα σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό. 2) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε την κολοκύθα σας σε κομμάτια. 3) Με την βοήθεια ενός κουταλιού ξεσποριάζετε την κολοκύθα σας. 4) Με την βοήθεια ενός τρίφτη τρίβετε την κολοκύθα σας ή την πολτοποιείτε σε ένα μπλέντερ ή μούλτι. 5) Πλένετε καλά το πορτοκάλι σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό. 6) Τρίβετε το πορτοκάλι σας σε ένα τρίφτη και κρατάτε το ξύσμα. 7) Σε ένα μπολ ή μία λεκάνη βάζετε τον πουρέ κολοκύθας. 8) Συνεχίζετε προσθέτοντας το μέλι και τα μυρωδικά. 9) Με την βοήθεια ενός κουταλιού, ανακατεύετε καλά τα υλικά σας. 10) Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά σας. 11) Ανακατεύετε ξανά καλά τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν και να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα. 12) Όταν προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα αφήνετε το μείγμα σας στην άκρη για περίπου 1 ώρα ώστε να τραβήξει η βρώμη τα υγρά ( δεν χρειάζεται το μείγμα να μπει στο ψυγείο ). 13) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. 14) Σε ένα ταψί στρώνετε ένα στρώνετε μία λαδόκολλα. 15) Όταν περάσει η 1 ώρα, ξεκουραστεί το μείγμα σας με την βοήθεια ενός κουταλιού βάζετε μείγμα μίας γεμάτης κουταλιάς στο ταψί σας. 16) Με την ανάποδη πλευρά του κουταλιού απλώνετε ελαφρά το μείγμα σας δίνοντας σχήμα στρογγυλό στο μπισκότο σας. 17) Κάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί σας. ( Εάν σας περισσέψει μείγμα γεμίζετε ένα δεύτερο ταψί ) 18) Πασπαλίζετε τα μπισκότα σας με λίγη καστανή ζάχαρη από επάνω ή με λίγες σταγόνες σοκολάτας. 19) Ανοίγετε την πόρτα του προθερμασμένου φούρνου σας και τοποθετείτε το ταψί σας. 20) Κλείνετε την πόρτα του φούρνου και ψήνετε τα μπισκότα σας για 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθούν να ροδίσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. 21) Μόλις ροδίσουν και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τα μπισκότα σας ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αποσύρετε το ταψί σας. 22) Ακουμπάτε το ταψί σας σε ένα πάγκο εργασίας και αφήνετε τα μπισκότα σας να κρυώσουν. 23) Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα σας τα σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με τρούφες σοκολάτας ή τρούφες πολύχρωμες. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος ή λευκή σοκολάτα ή σοκολάτα φράουλας και να την περιχύσετε επάνω στα μπισκότα σας. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και άλλα είδη ξηρών καρπών ( π.χ αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, φιστίκια Αιγίνης κ.α.λ ). 4) Μπορείτε εάν θέλετε να λιώσετε μαρμελάδα της αρεσκείας σας και να την περιχύσετε επάνω στα μπισκότα. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε τα μπισκότα με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε τα μπισκότα σας με ένα ρόφημα της αρεσκείας σας ( π.χ σοκολάτα, γάλα, τσάι, καφέ κ.α.λ ). 7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στα μπισκότα σας φρουί γλασέ κομμένα σε μικρά κομμάτια. 8) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την καστανή ζάχαρη με κρυσταλλική. 9) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τα μπισκότα με ζάχαρη άχνη. 10) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μπανάνα ή άλλα φρούτα εποχής. 11) Εάν θέλετε μπορείτε να κάνετε τα μπισκότα σας αλμυρά προσθέτοντας τυριά ή αλλαντικά. |
Καλή απόλαυση