Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά )
( Χρόνος βρασμού καραμέλας: 3 ώρες )
1 πακέτο μπισκότα ( τύπου πτι-μπέρ )
125 γραμ. βούτυρο
2-3 μπανάνες
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φάκελο σαντιγί ( εμπορίου σε σκόνη ) και το γάλα που αναγράφεται στην συσκευασία
Νιφάδες ή ξύσμα σοκολάτας
( Προαιρετικά ) λίγο κακάο ( για το πασπάλισμα )
Εκτέλεση
Εκτέλεση για την καραμέλα:

Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζετε το ζαχαρούχο γάλα και το
σιγοβράζετε για 3 ώρες, προσέχοντας να καλύπτεται από το νερό
( εάν δεν καλύπτεται προσθέτετε λίγο ακόμα νερό ).

Εκτέλεση για την υπόλοιπη συνταγή:

1) Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι.

2) Στο μούλτι κάνετε σκόνη τα μπισκότα.

3) Ανακατεύετε τα μπισκότα και το βούτυρο.

4) Παίρνετε ένα στρογγυλό τσέρκι και με το μείγμα που έχετε φτιάξει από
τα μπισκότα και το βούτυρο φτιάχνετε τη βάση, απλώνοντας όλο το
υλικό σε όλη την επιφάνεια.

5) Το αφήνετε να κρυώσει.

6) Στρώνετε σε ροδέλες τις μπανάνες.

7) Απλώνετε με σπάτουλα πάνω στις μπανάνες το καραμελωμένο
ζαχαρούχο γάλα.

8) Φτιάχνετε την σαντιγί του εμπορίου με το κρύο γάλα σύμφωνα με
τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

9) Απλώνετε την σαντιγί με μια σπάτουλα πάνω στο καραμελωμένο
γάλα.

10) Πασπαλίζετε την επιφάνεια του γλυκού με νιφάδες ή ξύσμα
σοκολάτας και κακάο ( προαιρετικά ).

11) Το βάζετε στο ψυγείο να πήξουν όλα τα υλικά για 30 λεπτά περίπου.

12) Όταν πήξει το γλυκό στο ψυγείο το σερβίρετε.

Καλή απόλαυση

Διαβάστε ακόμη:  Εύκολη granola (τραγανό μούσλι) με φιστικοβούτυρο & καρύδα

Αγγελος Αρχοντακης