Μπαμπαδάκια
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 02/10/2020
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης 90 λεπτά ) ( μερίδες: 10 ) |
5 αυγά 3/4 κουπ. ζάχαρη 1 1/2 κουπ. αλεύρι 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια 1/2 φλ. του καφέ κονιάκ ( ή λικέρ της αρεσκεία σας ) Για το σιρόπι: 2 κουπ. ζάχαρη 3 κουπ. νερό Για τη διακόσμηση: 320 ml κρέμα γάλακτος ( παγωμένη ) 40 γραμ. ζάχαρη 1 βανίλια Γλυκό του κουταλιού κεράσι |
Εκτέλεση |
1) Στον κάδο του μίξερ, αδειάζουμε ένα-ένα τα υλικά για τους μπαμπάδες. 2) Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη ζύμη. 3) Βουτυρόνουμε 10 ατομικές θήκες για μάφινς ( φορμάκια ) 4) Τις γεμίζουμε με τη ζύμη μέχρι τη μέση. 5) Ψήνουμε τους μπαμπάδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, μέχρι να χρυσίσουν για 10 λεπτά περίπου. 6) Βγάζουμε τους μπαμπάδες από τον φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν. 7) Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για τη σαντιγί ( κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, 1 βανίλια ). 8) Βράζουμε για 5-6 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι ( 3 κούπες νερό, 2 κούπες ζάχαρη ) 9) Όταν ετοιμαστεί, σιροπιάζουμε καλά τους μπαμπάδες με το ζεστό σιρόπι. 10) Τους αφήνουμε να κρυώσουν και όταν κρυώσουν τους κόβουμε με μαχαίρι στη μέση, ελαφρά διαγωνίως. 11) Στην συνέχεια γεμίζουμε με σαντιγί. 12) Στο καπάκι κάθε μπαμπά κάνουμε από μια ροζέτα σαντιγί. 13) Διακοσμούμε με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας ή με κεράσι. |
Καλή απόλαυση