Μους λευκής σοκολάτας με γεύση λεμόνι

Written by on 08/06/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά )
( Χρόνος αναμονής: 4 ώρες )
( Μερίδες: 6-8 )
280 γραμ. λευκή κουβερτούρα τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
150 γραμ. χυμός λεμονιού φρεσκοστυμμένος & σουρωμένος
5 γραμ. ζελατίνα σε φύλλα
500 γραμ. κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από 1 λεμόνι ( προαιρετικά )
Ζαχαρωμένες φλούδες λεμονιού ή λεμόνι κομμένο σε ροδέλες ή τέταρτα ( για το γαρνίρισμα προαιρετικά )
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολάκι με κρύο νερό βάζετε τις ζελατίνες.

2) Αφήνετε μερικά λεπτά τις ζελατίνες στο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.

3) Σε μπεν μαρί ( κατσαρόλα με νερό επάνω στην φωτιά και στο χείλος της κατσαρόλας ένα μπολάκι που
εφάπτεται καλά ) σπάτε και ρίχνετε την κουβερτούρα σας ή βάζετε σε ένα πλαστικό μπολάκι την σπασμένη
κουβερτούρα για 30 δεύτερα στον φούρνο μικροκυμάτων.

4) Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα με μία ελαστική σπάτουλα ( μαρίζ ).

5) Όταν λιώσει η κουβερτούρα σας την αφήνετε στην άκρη.

6) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε τον χυμό λεμονιού και τον αφήνετε να βράσει.

7) Λίγο πριν βράσει ο χυμός σας τον αποσύρετε από την φωτιά.

8) Στραγγίζετε την ζελατίνα από το νερό.

9) Ρίχνετε την ζελατίνα στον ζεστό χυμό.

10) Ανακατεύετε να λιώσει καλά.

11) Αποσύρετε από την φωτιά.

12) Ρίχνετε τον χυμό με την ζελατίνα επάνω στην λευκή κουβερτούρα.

13) Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας και να πέσει η θερμοκρασία στους 35-40
βαθμούς ( να αισθάνεστε το μείγμα χλιαρό στα χείλη ).

14) Μόλις πέσει η θερμοκρασία του μείγματος ενσωματώνετε την παχύρευστη κρέμα γάλακτος και το ξύσμα
λεμονιού.

15) Ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα ( μαρίζ ).

16) Μοιράζετε την μους σε ποτήρια ή βαθιά μπολ παγωτού.

17) Βάζετε την μους στο ψυγείο για 4 ώρες.

18) Μόλις περάσουν οι 4 ώρες βγάζετε την μους από το ψυγείο και σερβίρετε.

19) Γαρνίρετε με ζαχαρωμένες φέτες λεμονιού ή λεμόνι κομμένο σε ροδέλες ή τέταρτα ( προαιρετικά ).

20) Διακοσμείτε ( προαιρετικά ) με φύλλα δυόσμου ή με σαντιγί.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε στην μους τριμμένα μπισκότα ή ξηρούς καρπούς αλεσμένους στο
μπλέντερ.

2) Επίσης μπορείτε να τρίψετε 1 λεμόνι στον τρίφτη και να προσθέσετε τα ξύσματα του λεμονιού στην κρέμα σας.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να τρίψετε στον τρίφτη λίγη άσπρη κουβερτούρα και να την προσθέσετε στην μους σας
για γαρνίρισμα.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε την μους σας με φρούτα εποχής.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

[There are no radio stations in the database]