Μοσχαράκι στιφάδο

Written by on 07/10/2020

Υλικά ( χρόνος εκτέλεση: 160 λεπτά )
( μερίδες: 4-5 )
1 κιλό μοσχαράκι ελιά σε κομμάτια
1 1/4 φλ ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
1 κιλό κρεμμυδάκια ( για στιφάδο )
1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
3-4 κόκοι μπαχαριού
1 ξυλαράκι κανέλας
Μερικοί κόκοι πιπεριού
Λίγο τριμμένο γαρίφαλο
2 φύλλα δάφνης
1 1/2 φλ. του καφέ ξύδι
1 φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο
2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
1 κουτ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1) Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το κρέας με νερό που να το σκεπάζει
καλά, για 60 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει.

2) Το ξαφρίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

3) Μόλις μαλακώσει το αποσύρουμε από την φωτιά.

4) Το στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι μέσα σε μια λεκάνη κρατώντας το
το ζωμό του.

5) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να πάρει μια βράση και περυχίνουμε
αυτό τα κρεμμυδάκια.

6) Τα αφήνουμε για λίγο να το τραβήξουν.

7) Στραγγίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα καθαρίζουμε.

8) Τα αφήνουμε έπειτα στην άκρη, να στραγγίσουν.

9) Σε φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και
ρίχνουμε όλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

10) Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και σοτάρουμε λίγο ακόμα.

11) Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

12) Τα ανακατεύουμε λίγο μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και
να μυρίσουν.

13) Ρίχνουμε το κρέας μαζί με το υπόλοιπο λάδι.

14) Σοτάρουμε το κρέας για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το ξύδι και το
κρασί.

15) Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το
αλατοπίπερο και λίγο από το ζωμό του κρέατος.

16) Τα αφήνουμε να βράσουν καλά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας,
να απορροφήσει τα νερά του και να δέσει η σάλτσα του.

17) Σερβίρουμε και συνοδεύουμε ( προαιρετικά ) με ρύζι ή πατάτες.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist



Upcoming

No(w) On Air

16:00 18:00






Upcoming

No(w) On Air

16:00 18:00