Υλικά ( περίπου 30 κομμάτια )
( χρόνος εκτέλεσης: περίπου 40 λεπτά )
Για την ζύμη:
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 κιλό αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις )
1 αυγό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη

Για την γέμιση:
1/2 κιλό τυρί ή λουκανικάκια μικρά ή πατάτες πουρέ

Υλικά για πουρέ πατάτας:
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και βρασμένες
1/2 γάλα και λίγο μοσχοκάρυδο
1/2 ματσάκι άνηθο
2-3 κουταλιές λάδι ( για το λιώσιμο της πατάτας στο μπλέντερ)
250 γραμ. βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση για τα πιροσκάκια
1) Σε μια λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι και τα αυγά.

2) Ρίχνετε το αλάτι, τη ζάχαρη και μέσα στο χλιαρό γάλα ανακατεύετε την
μαγιά και τα προσθέτετε στο μείγμα.

3) Ζυμώνετε πολύ καλά και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μια
ώρα.

4) Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια.

5) Ανοίγετε λίγο με το χέρι σας και βάζετε μέσα την γέμιση από το τυρί ή
τα λουκανικάκια ή τον πουρέ πατάτας
( ανάλογα όπως τα θέλετε εσείς ).

6) Στην συνέχεια τα διπλώνετε καλά.

7) Τα τηγανίζετε με καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο στο τηγάνι.

8) Σερβίρετε.
Εκτέλεση για τον πουρέ πατάτας
1) Βράζετε το γάλα με το βούτυρο.

2) Στην συνέχεια λιώνετε τις πατάτες με λίγο λάδι στο μπλέντερ.

3) Προσθέτετε τις λιωμένες πατάτες στο γάλα με το βούτυρο.

4) Ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα ή ένα σύρμα.

5) Προσθέτετε τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

6) Ανακατεύετε καλά να πάρει μια βράση.

Καλή απόλαυση

Διαβάστε ακόμη:  Γαλατόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Αγγελος Αρχοντακης