Μεξικάνικο κοτόπουλο

Written by on 08/09/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 25-30 λεπτά )
( Μερίδες: 4 )
1 κοτόπουλο
200 γραμ. φρέσκα μανιτάρια ( κομμένα σε λεπτές φέτες )
1/4 φλιτζ. τσαγ. φρέσκο βούτυρο
1/2 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
200 γραμ. ντοματάκια κονσέρβας
2-3 κουτ. σουπ. πελτές ντομάτας
1 φλιτζ. τσαγ. ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζ. τσαγ. κόκκινο κρασί ξηρό
250 γραμ. καλαμπόκι γλυκό
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1 καυτερή πιπεριά
1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
1) Πλένετε καλά το κοτόπουλο σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό.

2) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε το κοτόπουλο σας σε μερίδες.

3) Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες το κρεμμύδι και το βάζετε σε ένα μπολάκι.

4) Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες το σκόρδο σας.

5) Πλένετε καλά την καυτερή πιπεριά.

6) Πλένετε και βγάζετε τα σπόρια και κόβετε σε ροδέλες την πράσινη πιπεριά σας.

7) Πλένετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια σας.

8) Σε μία μεγάλη κατσαρόλα η ένα αντικολλητικό τηγάνι επάνω στην φωτιά ρίχνετε την μισή
ποσότητα ελαιόλαδο ή βούτυρο αφήνετε το ελαιόλαδο σας να κάψει.

9) Μόλις κάψει το ελαιόλαδο προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλου.

10) Σοτάρετε το κομμάτια του κοτόπουλου σας και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα
χρυσαφένιο χρώμα.

11) Μόλις πάρουν τα κοτόπουλα σας ένα χρυσαφένιο χρώμα προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

12) Αφήνετε να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα το κρεμμύδι και το σκόρδο σας και να μαραθούν για
1-2 λεπτά.

13) Μόλις περάσουν τα 1-2 λεπτά και μαραθούν το κρεμμύδι με το σκόρδο σας σβήνετε το κοτόπουλο
σας με το κρασί σας.

14) Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

15) Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ συνεχίζετε το βράσιμο προσθέτοντας τα ντοματίνια, τον πελτέ
ντομάτας, τον ζωμό κοτόπουλου και την καυτερή πιπεριά.

16) Αφήνετε να σιγοβράσουν.

17) Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το
κοτόπουλο.

18) Όταν μαλακώσει το κοτόπουλο και δέσει η σάλτσα κατεβάζετε το φαγητό σας από την φωτιά.

19) Σε ένα άλλο τηγάνι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το ελαιόλαδο, την πράσινη πιπεριά, το καλαμπόκι
και τα φασόλια.

20) Σοτάρετε τα υλικά σας για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

21) Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά και μαλακώσουν τα υλικά σας τα κατεβάζετε από την φωτιά.

22) Σερβίρετε το κοτόπουλο σας σε πιάτα και προσθέτετε την κόκκινη σάλτσα και την σος φασολιού
και καλαμποκιού.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε το κοτόπουλο σας με γιαούρτι.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το κοτόπουλο σας με βρασμένο ρύζι.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το κοτόπουλο σας με πουρέ πατάτας.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε το κοτόπουλο σας με σαλάτα της αρεσκείας σας.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε το κοτόπουλο σας με σουσάμι ή μαυροσούσαμο.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε καυτερή ή γλυκιά πάπρικα.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μπούκοβο ή τσίλι για να κάνετε πιο καυτερό το φαγητό σας.

8) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με κρέας ή λουκάνικα ή γαλοπούλα κομμένη
σε κομμάτια.

9) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

10) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μία σος μουστάρδας.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

M for Mike

21:00 22:59









 



Current show

M for Mike

21:00 22:59