Μαστίχα γλυκό
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 31/01/2025
Υλικά |
1 κιλό ζάχαρη χυμός από 1/2 λεμόνι 1 φλιτζάνι νερό 1 κουτ. σουπ. μαστίχα Χίου, κοπανισμένη με 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη |
Εκτέλεση |
1) Σε μια κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε και βράζετε το νερό. 2) Προσθέτετε μέσα στην κατσαρόλα την ζάχαρη. 3) Αφαιρείτε κατά διαστήματα τους αφρούς που δημιουργούνται στην επιφάνεια. 4) Κατεβάζετε το σιρόπι από την φωτιά. 5) Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και την μαστίχα. 6) Αφήνετε το μείγμα σας να κρυώσει. 7) Ανακατεύετε την μαστίχα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μια γαλακτόχρωμη ομοιογενής μάζα. 8) Διατηρείτε το γλυκό σε βάζο. |
Καλή απόλαυση