Μαρκίζ σοκολάτας

Written by on 28/03/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά )
( Xρόνος αναμονής: 4-5 ώρες )
( Μερίδες: 8 )
380 γραμ. κουβερτούρα κακάο ( τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια )
200 γραμ. βούτυρο αγελάδος
( το αφήνετε εκτός ψυγείου μέχρι να μαλακώσει πολύ )
80 γραμ. ζάχαρη άχνη + λίγο επιπλέον ( για το πασπάλισμα )
3 κρόκοι αυγών
50 γραμ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
Σμέουρα ή ότι άλλα φρούτα εποχής επιθυμείτε ( για το γαρνίρισμα )
Λίγο ακόμη λιωμένη κουβερτούρα ( για την διακόσμηση )
Εκτέλεση
1) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά βάζετε νερό να βράζει.

2) Επάνω στο χείλος του κατσαρολιού σας τοποθετείτε ένα μπολάκι να
καλύπτει όλο το χείλος του κατσαρολιού σας ( για μπεν μαρί ).

3) Μέσα στο μπολάκι που βράζει με το νερό κομματιάζετε την
κουβερτούρα σας.
( Μπορείτε να λιώσετε την κουβερτούρα σας και στον φούρνο
μικροκυμάτων στα 600 w με ένα πλαστικό μπολάκι για 30
δευτερόλεπτα για να μην καεί ).

4) Αποσύρετε και κρατάτε στην άκρη.

5) Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη.

6) Ανακατεύετε έντονα με ένα σύρμα χειρός
( όχι με μίξερ ώστε να γίνει ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα ).

7) Συνεχίζετε το ανακάτεμα και προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους.

8) Στην συνέχεια ρίχνετε την λιωμένη κουβερτούρα
( να μην είναι καυτή ).

9) Αφήνετε στην άκρη το μείγμα σας.

10) Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα ασπράδια των αυγών και την
κρυσταλλική ζάχαρη.

11) Βάζετε το σύρμα στο μίξερ σας σε χαμηλή ταχύτητα.

12) Χτυπάτε με το σύρμα σας τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν
μαρέγκα.

13) Ενσωματώνετε την μαρέγκα σας στο σοκολατένιο μείγμα.

14) Ανακατεύετε απαλά με μία μαρίζ ( ευλύγιστη σπάτουλα σιλικόνης )
με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω για να μην << κάτσει >> το μείγμα
σας.

15) Αδειάζετε το μείγμα σας σε μία μικρή μεταλλική φόρμα για κέικ ή
σε μία ειδική φόρμα για σαρλότ χωρητικότητας 1-1,5 λίτρου.

16) Τοποθετείτε την φόρμα σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες
( μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό σας ).

17) Μόλις περάσουν οι 4-5 ώρες βγάζετε από το ψυγείο την φόρμα σας.

18) Ξεφορμάρετε, βουτώντας για λίγο την φόρμα σας σε καυτό νερό
( χωρίς να βρέξετε την επιφάνεια ).

19) Αναποδογυρίζετε σε μία πιατέλα.

20) Αφήνετε για περίπου 15 λεπτά εκτός ψυγείου να μαλακώσει, προτού
τη σερβίρετε.

21) Σερβίρετε και περιχύνετε με την λιωμένη κουβερτούρα, γαρνίρετε
με φρούτα εποχής και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show









 



Current show